USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Криза рятує екологію

23 Вересня 2009 19:14
Економічний спад призвів до безпрецедентного зниження викиду в атмосферу Землі газів, що викликають парниковий ефект. Про це за повідомленням The Financial Times свідчать результати першого масштабного дослідження дії рецесії на кліматичні зміни. Інформують «Волинські Новини».
За даними представників Міжнародного агентства з енергетики, яке проводило це дослідження, все це створює унікальну можливість зменшити викиди вуглекислого газу, з якого на дві третини полягають викиди, що викликають парниковий ефект.
Також автори звіту встановили, що наразі викиди двоокису вуглецю в навколишнє середовище скоротилися більше, ніж за який-небудь інший період упродовж останніх 40 років.
Крім того, серед чинників, що вплинули на цей процес, експерти називають зниження обсягів промислового виробництва, відмову від планів будівництва нових електростанцій, що працюють на вугіллі, а також дії урядів зі зниження викидів в амосферу. 
Тим часом, експерти вказують, що вперше політичні рішення в плані скорочення шкідливих викидів призвели до відчутного результату. 
При цьому фахівці підкреслюють, що якщо світова спільнота втратить цей шанс, то потім буде набагато дорожче і складніше зробити світову енергетичну систему стійкою і відновлюваною. 
За оцінками агентства, приблизно 25% усього скорочення було результатом заходів, передбачених новими законодавчими актами.
У цьому плані найбільшу роль відіграли три ініціативи: поставлена ЄС мета до 2020 року понизити шкідливі викиди на 20%, введені США норми на викиди вихлопних газів, а також політика Китаю, спрямована на те, щоб зробити енергетику ефективнішою, - повідомляє Бі-бі-сі.
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus