USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

КСУ визнав конституційною заборону на показ російських фільмів і серіалів

22 Грудня 2021 07:20
Конституційний суд України визнав законним «чорний список» Міністерства культури та заборону на трансляцію російських фільмів на території України.

Про це повідомила у Telegram-каналі представниця Верховної Ради в КСУ Ольга Совгиря.

21 грудня КСУ ухвалив рішення щодо подання 47 народних депутатів, яке стосувалося положень законів Про теле- і радіомовлення та Про кінематографію. Суд визнав конституційними положення закону, що:

не допускають трансляцію фільмів і телепередач, в яких бере участь людина, внесена до списку осіб, які утворюють загрозу нацбезпеці;

передбачають укладання списку осіб, які утворюють загрозу нацбезпеці України;

забороняє трансляцію фільмів, створених на території держави-агресора, зокрема тих, які не містять популяризації чи пропаганди органів держави-агресора та їхніх окремих дій.

Як пояснила Ольга Совгиря, рішення КСУ означає, що ці положення законів залишаться чинними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Отакої Показати IP 22 Грудня 2021 10:29
Новый сезон сериала «Сваты» производства украинской студии «Квартал 95» выходит на российские экраны 27 декабря. ⠀ В Украине сериал начнут показывать на неделю раньше, несмотря на то, что у нас запрещены фильмы и сериалы с участием актеров, которые посещали Крым и Донбасс после 2014 года. ⠀ Напомним, что главную роль в «Сватах» играет Федор Добронравов, который открыто поддержал аннексию Крыма, в связи с чем актеру долгое время был запрещен въезд в Украину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus