USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Зеленський може розпустити Раду, якщо депутати не підтримають розпуск КСУ

2 Листопада 2020 22:28
Президент Володимир Зеленський заявив, що може ухвалити рішення про розпуск парламенту, якщо депутати не підтримають його ініціативу щодо розпуску чинного складу Конституційного суду.

Таку заяву він зробив на ток-шоу «Свобода слова» на ICTV, повідомляє УНІАН.

«Ви знаєте, це серйозно, це не гра. Але я, як президент, зробив пас. Я вважаю, що у депутатів є багато рішень... Вони мають далі вирішувати. Я їх буду підтримувати навіть в радикальному шляху, про який я сказав і про який я запропонував», – зазначив Зеленський.

Глава держави розповів, що сьогодні взяв участь у засіданні фракції СН, і закликав депутатів продемонструвати єдність.

Гості задали президенту питання: чи готовий він розпустити парламент, якщо Рада все ж його не підтримає.

«Я хочу, аби цей парламент працював на державу, кажу вам відверто. Від реалізації нашого плану і від висновків, які зроблять наші депутати, це теж буде залежати. Тому якщо буде так, що буде політичний колапс і реальний політичний конфлікт, і я побачу, що не маю підтримки у ВР, а перш за все – у «слуг народу»... Вони повинні розуміти відповідальність. Якщо ми підемо в розріз, ми будемо виходити з цього кута навіть таким шляхом [шляхом розпуску]», – відповів глава держави.

При цьому Зеленський нагадав, що нардепи від СН потрапили в Раду саме завдяки йому «і за рахунок підтримки суспільства – голосуванню народу».

Як повідомлялося, 27 жовтня Конституційний суд за поданням 47 народних депутатів ухвалив рішення, яким скасував статтю 366-1 Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за недостовірне декларування.

Також КС визнав неконституційними положення законів про перевірку е-декларацій чиновників і скасував повноваження НАЗК з перевірки декларацій та виявлення конфлікту інтересів.

Конституційний суд своїм рішенням позбавив НАЗК доступу до держреєстрів, необхідних для проведення спецперевірок декларацій кандидатів на керівні посади до органів влади. Без цієї перевірки жоден керівник державного органу не може бути офіційно призначений.

28 жовтня через це рішення НАЗК закрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій.

У НАБУ заявили, що через рішення КС всі справи про недостовірне декларування закриють, а викриті на зловживаннях посадовці уникнуть відповідальності.

29 жовтня відкритий доступ до держреєстру е-декларацій було відновлено на виконання розпорядження Кабміну.

Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт закону № 4288, яким пропонується припинити повноваження суддів КСУ з дня набрання чинності законом, а суб’єктам призначення суддів пропонує невідкладно розпочати процедуру конкурсного відбору нового складу суду. У законопроєкті йдеться, зокрема, що рішення КС від 27 жовтня є «нікчемним (таким, що не створює правових наслідків) як таке, що прийнято суддями Конституційного суду України в умовах реального конфлікту інтересів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Степан (Крымчанин) Показати IP 3 Листопада 2020 06:14
По моему, это шантаж.
Я Показати IP 3 Листопада 2020 06:47
а не допиндиться до того що наженуть його?? та й давно пора...
Отакої Показати IP 3 Листопада 2020 07:18
А які в нього підстави?Їх немає.Президент перший порушник Констиуції і це факт.Щось він забагато на себе бере,бо в нас парламентсько-президентська форма правління.
Анонім до Отакої Показати IP 3 Листопада 2020 09:22
а як ще відновити закон про відповідальність за незаконне збагачення ? чи це добре що судді відмінили цей закон ?
Розпустити нюні Показати IP 3 Листопада 2020 09:06
І в Європі попросити підтримки :у поляків чи французів чи австрійців. У них якраз більше немає чим зайнятися.
Анонім Показати IP 3 Листопада 2020 09:17
чого через 5 років вдруг роздуплилися судді КС і скасували, а при Порошенку який все це зробив чого мовчали?
Спостерігач Показати IP 3 Листопада 2020 10:31
Володя знищи всю цю риговсько-порошенківську свол**у.
17 до Спостерігач Показати IP 3 Листопада 2020 19:40
Він скоро знищить саме поняття закон, конституцію та і все інше. Це вже не комедія в головній ролі з Голоблродьком, а драма, тільки дехто на роль головного в ролях не дотягує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus