USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Куба першою у світі почала COVID-вакцинацію малюків від двох років

7 Вересня 2021 08:59
На Кубі у понеділок, 6 вересня, у Сьєнфуегоській провінції вперше у світі стартувала вакцинація від COVID-19 для малюків у віці від двох років.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на France 24.

Зазначається, що дітей у віковій групі від 2 до 11 років щеплюють кубинськими препаратами Abdala і Soberana, які не пройшли міжнародну наукову експертну оцінку і не визнані Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Ці вакцини виготовлені на основі рекомбінантних білків, як американська Novavax і французька Sanofi, які, до слова, також очікують схвалення ВООЗ.

У п’ятницю, 3 вересня, на Кубі розпочали COVID-вакцинацію дітей від 12 років, а цього тижня в країні стартувало дистанційне навчання. Школярі вчаться через телепередачі, оскільки в більшості кубинських будинків немає доступу до інтернету.

Раніше про намір схвалити щеплення від коронавірусу для дітей молодшого віку заявляли у Китаї, ОАЕ і Венесуелі, однак Куба першою запровадила ці дії.

Водночас у МОЗ України поки не планують проводити масову вакцинацію дітей від COVID-19. Зараз в пріоритеті щеплення дорослого населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Інхвекціоністкиня Показати IP 7 Вересня 2021 11:01
Але чомусь в Кубі найкраща медицина у світі.
В . Показати IP 7 Вересня 2021 12:08
Ещё одни над детками эксперименты и опыты ставят.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus