USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Куди розширять кладовище під Луцьком

6 Лютого 2014 08:17
Міське кладовище в селі Гаразджа потребує розширення меж. Місце, де тишу й спокій отримали не одна тисяча мешканців, практично переповнене.

Про це стало відомо під час постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та землеустрою міської ради сьогодні, 5 лютого.

Заступник міського голови Лариса Соколовська зазначила, що за рік це питання постане надзвичайно гостро для міста. З її слів, уже ведуться перемовини з очільниками сусідніх сільських громад.

«Є домовленість по селі Борохову Ківерцівського району. Біля самого кладовища розташовані розпайовані землі, близько 10 паїв. Ми зверталися до сільради, щоб ці паї перенесли, адже поруч є нерозпайована земля. І людські землі не будуть сусідити з кладовищем», - зазначила вона.

Коли з Борохівською сільською радою вже домовилися, то складніше – з Луцьким районом. Придбати там землю буде дорого, та й механізму такої купівлі, зі слів Лариси Соколовської, немає.

Натомість депутат Олександр Семенюк переконує, що це питання можна вирішити. На його думку, в цьому випадку можна застосувати викуп для суспільних потреб. А ціна, на його думку, орієнтовно, становитиме 10 гривень за квадратний метр.

Утім, чи погодяться власники цієї землі на таку ціну, і як можна врегулювати питання в інший спосіб, достеменно поки в міськвиконкомі не знають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Роман Показати IP 6 Лютого 2014 08:26
Мені здається, що потрібно будувати крематорії. Можливо це трохи і неприємно , але питання з цвинтарями буде поставати постійно, а крематорії дадуть можливістьцей процес загальмувати трохи.
Корінний лучанин до Роман Показати IP 6 Лютого 2014 10:00
ОТ ВІДКРИВ АМЕРИКУ!!! ГРОШІ ДАЙ НА ПРОЕКТ ТА БУДІВНИЦТВО, В ЦЬОМУ СУТЬ ПИТАННЯ! В ЛУЦЬКУ ТАКИЙ ПРОЕКТ ТАК І НЕ ДІЙШОВ ДО ЗАВЕРШЕННЯ!!! ЛУЧАНИ , ХТО ЦІКАВИТЬСЯ ЖИТТЯМ МІСТА ПРО ЦЕ ЗНАЮТЬ!!!
Роман Показати IP 6 Лютого 2014 08:28
Хоча я розумію, що в православній традиції це і не прийнято, і багато хто буде проти. Це , напевно, має бути на вибір родичів померлих. В багатьох великих містах така схема працює.
житель Показати IP 6 Лютого 2014 11:02
Треба розширювати в бік Струмівки, напрямком на Епіцентр. Там же десь збудувати крематорій, а ще краще сміттєспалювальний завод.
Анонім Показати IP 6 Лютого 2014 12:55
Сучасні будівлі збудовані за старих кладовищах, через 100 років на місці кладовища буде мікрорайон Гаразджа.
Горохівець Показати IP 6 Лютого 2014 13:11
Могили батьків, дідів - це дуже важливо . Батьківщина - це там, де вони поховані. Я шаную могилу мого пра-прадіда, на памятнику якого написано, що помер він у 1879 році і прожив 66 років. Поряд могили прадіда, діда, неподалік - батька. Це моя Україна, звідси вона простягається до кордонів, які вони, мої предки, захищали. Старі могили, які ніхто років 25-30 ніхто не відвідав, як на горохівщині кажуть - не "прихарабав", можна очищати, З цим зазвичай не будуть згідні "временщики", яким найважливіше - бабло,пожрать, випіть и "трахнуть"
Anonymous Показати IP 6 Лютого 2014 14:09
ТОЛЬКО КРЕМАТОРИЙ!!! решит эту проблему .... Про могилки думают а что бы ПАРК сделать там где люди отдохнуть могут так это невозможно .... В Луцке и парков так толком нету ... ото один в центре и всё ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus