USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Куди зникли 100 мільйонів: ГПУ взялася за «Стіну Яценюка»

14 Липня 2017 08:45
Генпрокуратура розслідує факт розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму понад 100 мільйонів гривень під час виконання робіт з інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону (проект "Стіна"). Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Зазначається, що департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури спільно з СБУ виявили злочинну схему розтрати з подальшим присвоєнням бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час проведення закупівель товарів, робіт і послуг в інтересах Державної прикордонної служби України.

Встановлено, що протягом 2016-2017 років під час виконання робіт з інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення АТО і АР Крим в рамках проекту "Стіна" була здійснена розтрата і привласнення бюджетних коштів в сумі понад 100 мільйонів гривень.

Наразі проводиться комплекс невідкладних слідчих дій, вилучені речові докази, що підтверджують причетність посадових осіб прикордонної служби та суб'єктів господарювання до здійснення протиправної діяльності.

Нагадаємо, нещодавно депутати пропонують додатково виділити на проект «Стіна» 300 млн грн.

Проект "Стіна" на кордоні з Росією в 2014 році запропонував прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. У червні того ж року Кабмін схвалив проект, вартість якого склала близько 150 мільйонів доларів. За три роки будівництва інженерно-фортифікаційних споруд вдалося звести лише 400 км. При цьому, на будівництво було витрачено понад 622,5 млн гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
51 омбр(позор) Показати IP 14 Липня 2017 09:28
1оо мільйонів потрачено на суслів ,проти яких та *стіна * побудована.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus