USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кулінари з Луцька «переліпили» своїх суперників. ФОТО

17 Листопада 2012 16:08
Лучани взяли участь у «Параді вареників». Команда з обласного центру Волині разом із кулінарами з Коломиї найшвидше впоралися з приготуванням цієї страви.

Про це повідомляє Інтернет-видання «Волинська правда» з посиланням на «Вікна».

В Івано-Франківську відбувся четвертий міжнародний фестиваль кулінарного мистецтва «Парад вареників».

Участь у фестивалі взяли 7 команд: об’єднана збірна гастрономічних та готельних шкіл міста Сандомєж з Польщі, студенти з Луцька, Києва, Ужгорода, Чернівців, Коломиї та Івано-Франківська. У кожній – по чотири кухарі. Змагання відбувалися у місцевому коледжі технологій та бізнесу.



За словами директора коледжу Софії Томенчук, ідея зорганізувати свято з'явилася, коли вона перебувала у Севастополі. Саме у це південне місто студенти з її навчального закладу їздять на практику. Там жінка побачила все кулінарне багатство України і вирішила, що все це варто презентувати й на Прикарпатті. Власне, першим фестивалем вареників й відсвяткували 45-річчя закладу, а згодом вийшли й на міжнародний рівень та почали запрошувати друзів з Польщі.

Під час фестивалю відбулася презентація команд, кожен розповідав про своє місто, навчальний заклад, презентував все, що знає про вареники за допомогою пісень, танців, театральних сценок. Згодом учасники команд з України та Польщі ліпили смаколики на швидкість. За сім хвилин треба було приготувати дві порції вареників. Кожній команді дали у рівній кількості тіста і начинки. Найшвидше і найкраще із цим справилися команди з Луцька та Коломиї.



А на домашнє завдання слід було приготувати вареники у стилі ф’южен, тобто, поєднавши цілком непоєднувані складники. І в цьому не було рівних івано-франківцям. Команда місцевого коледжу «Фелічіто кухаріто» запропонувала членам журі покуштувати рожеві вареники з фаршем із квасолі, буряків, грибів, а підливкою до страви стало грибне морозиво.

«Ми поєднали українську та італійську кухні і подали традиційну нашу страву з італійським морозивом, але непростим, а солоним та ще й з грибною есенцією. Були у підливці і шматочки білих грибів», – розповідає викладач організації виробництва у громадських закладах харчування Тереза Данилюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus