USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Культурно-мистецький центр на Волині отримав нового керівника

20 Лютого 2015 08:47
25-річна Катерина Петрович очолила культурно-мистецький центр імені Шевченка у Володимирі-Волинському, - повідомили у прес-службі міської ради.

Катерина закінчила 9 класів НВК №3 «школа-ліцей». Вивчаючи шкільні предмети, дівчина розвивала і свій хист до творчості. Першою сходинкою у її мистецькій кар’єрі став гурток виробів із бісеру, який діяв у ЦПО і який, на жаль, закрився. Мама зініціювала, щоб донька відвідувала і дитячу художню школу. І хоча їй там спочатку не дуже подобалось, та згодом усе налагодилось і дівчина закінчила цей навчальний заклад з червоним дипломом.

Після 9 класу вона вступила на факультет образотворчого мистецтва педагогічного коледжу ім. А. Ю. Кримського, де отримала спеціальність «художник – дизайнер».

Далі було навчання в Рівненському державному гуманітарному університеті на денній формі, який здібна студентка закінчила з відзнакою, та Кременецькому обласному гуманітарному інституті ім. Т. Г. Шевченка – на заочному відділенні. Та на цьому Катя не зупинилася, адже душа прагнула ще знань, спілкування, вдосконалення, тож юнка вступила до Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, де здобула ступінь магістра за спеціальністю «декоративно-прикладне мистецтво». І цей вуз вона закінчила з відзнакою.

Одна із картин Каті й досі висить у кабінеті ректора цього навчального закладу, а інші прикрашають різні аудиторії.

У всіх закладах, де навчалась, Катя була активісткою, разом із іншими студентами неодноразово влаштовувала різні художні виставки та пленери. Дівчина шкодує лише, що й досі не побувала хоча б на одному із міжнародних пленерів художників за кордоном.

Після завершення навчання Катерина, повернувшись до рідного міста, влаштувалася у дитячу художню школу. Тут вона має свою групу «нульовичків» (діти від 7 до 9 років). Є вже перші перемоги – 3 місце на обласному конкурсі образотворчого мистецтва «Об’єднаймося ж брати мої». Роботи своїх маленьких, проте дуже талановитих вихованців, Катерина Іванівна уже відправила в Японію та Болгарію на міжнародні конкурси, результати яких стануть відомі трішки пізніше.

Крім малювання дівчина захоплюється керамікою і текстилем, прагне здобути нові навички і тут. Поділилась також Катя і своїми планами щодо подальшої роботи культурно-мистецького центру. Це – співпраця з талановитою місцевою молоддю, запрошення до участі у спільних заходах митців із закордону, зокрема, сусідньої нам Польщі. Вона дуже хоче, щоб наше місто стало осередком духовності Волинської культури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
правда Показати IP 20 Лютого 2015 16:21
Просто так в "княжому" на посади не призначають.Значить" чиясь" доця...А те що малює чи співає , має талант чи ні - для них до одного місця!
Анонім до правда Показати IP 29 Травня 2015 17:23
Це неправда,дитина талановита справді....
Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 21:06
УСПІХУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus