USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Купівля електроніки та побутової техніки як лотерея

6 Грудня 2013 11:11
Наближаються новорічні свята. Українці залюднюють магазини побутової техніки в пошуках подарунків для рідних і друзів. Хвиля захоплення інтернет-магазинами пройшла, і покупці знову повернулись у мережу офлайн, де вибір хатніх помічників та електроніки широкий, і акції заманливі. А тут – скандал: одного з найбільших дистриб’юторів техніки і гаджетів – мережу «Ельдорадо» - захисники прав споживачів оштрафували на 103 мільйони гривень!

ДО ВАРТОСТІ ТЕЛЕВІЗОРА ВАРТО ДОДАТИ ЦІНУ ДІАГНОСТИКИ
У Держспоживінспекції пояснюють – в «Ельдорадо» торгують товарами, що не відповідають нормам безпеки і, можливо, є підробками. В торговій мережі відповідають – усі звинувачення абсурдні, а застосування штрафних санкцій чиновниками незаконне. Постраждають, як завше, покупці. По-перше, вони не знають кому вірити. По-друге, збитки від чималого штрафу «розпишуть» по товарах, що призведе до їх подорожчання. По-третє, а якщо в «Ельдорадо» під відомими марками справді продають контрафакт? В Держспоживінспекції повідомили, що за 9 місяців від споживачів надійшло більше 600 звернень щодо неналежної якості побутової техніки. Було перевірено понад 13 тисяч електропобутових товарів, з яких половина забракована та знята з реалізації.
Про сумніви щодо якості можу говорити з власного досвіду. Вирішила подарувати батькам новий телевізор. Пішла у магазин «Ельдорадо» у Луцьку (про штрафи ще не знала) з твердим наміром придбати техніку. Розраховувала на середній розмір і середню ціну. Та консультант у магазині переконав, що краще обрати акційну пропозицію – ЛЕД-телевізор з більшою діагоналлю і за меншою ціною. Ну а де ж «але»? Коли я погоджуюсь на цей варіант, консультант видає нову порцію інформації: таких телевізорів завезли велику партію, але в кожному третьому-четвертому можливий заводський брак, тож краще нехай спеціаліст перевірить. Послуга платна – 300 гривень. Мій твердий намір купити телевізор зникає і я збираюся піти з магазину ні з чим. Та консультант не здається – робота в нього така. Пропонує зробити діагностику вдвічі дешевше. А якщо в телевізорі виявиться брак, шукати серед купи пристроїв доти, доки не знайдеться без будь-яких дефектів.
Погоджуюсь. Спеціаліст оглядає перший телевізор і знаходить на моніторі підозрілу цятку, яка може «вистрелити» (на екрані з’явиться полоса – так звані «биті пікселі»). Консультанти забирають брачний телевізор і виносять інший. Другий екземпляр перевірку проходить, майстер виписує акт виконаних робіт і запевняє, що гарантійний термін (1 рік) техніка точно відпрацює.
Забігаючи наперед, скажу, що телевізор нормально працює більше місяця. Через якийсь час після покупки повернулась у магазин за доповненням – тюнером цифрового ТБ. І стала свідком «розборок» невдоволених покупців і консультантів. Люди прийшли з недавно придбаним ноутбуком, виявивши в ньому якусь несправність. До двох покупців збіглися майже всі продавці і зробили споживачів «крайніми». Сподіваюсь, вони здогадалися звернутися в Інспекцією із захисту прав споживачів.
Саме звернення одного з покупців техніки в «Ельдорадо» до Держспоживінспекції стало приводом для перевірок магазинів мережі в Києві.
«У вересні через займання холодильника «Samsung» постраждала багатодітна сім'я, матеріальний збиток вимірюється десятками тисяч гривень», - розповів керівник інспекції Сергій Орєхов.
Після перевірки торгової мережі «Ельдорадо» в столиці Держспоживінспекція видала припис щодо вилучення з реалізації холодильників торгової марки «Samsung» через невідповідність вимогам технічних регламентів. Також контролюючі органи зафіксували реалізацію понад 200 найменувань продукції виробників Samsung, De’Longhi, Indesit, яка не відповідає встановленим вимогам, і зобов’язали дистриб’ютора вилучити прилади з продажу. У листопаді Держспоживінспекція виявила, що її приписи не виконуються, і наклала на мережу «Ельдорадо» штраф на суму понад 103 мільйона гривень. «На жаль, сьогодні споживач не має 100% впевненості у безпечності розрекламованого товару, який купує навіть у відомій торговельній мережі», - підсумував Орєхов.
Відповідь «Ельдорадо» не забарилась. Генеральний директор мережі Сергій Цибульський та представники компаній-виробників електроніки провели прес-конференцію, на якій заявили, що дії чиновників незаконні і їх постанови вже оскаржені.
«Що стосується заборони на реалізацію продукції, то, відповідно до законодавства України, така заборона може бути встановлена в рамках перевірок ринкового нагляду і тільки за рішенням суду, - сказав гендиректор мережі. - «Ельдорадо» не відомо про існування будь-яких судових заборон на реалізацію продукції Samsung, De’Longhi, Indesit та інших постачальників».

ДЛЯ ОДНИХ ШТРАФ – БІЛЬШЕ 100 МІЛЬЙОНІВ, ДЛЯ ІНШИХ – МЕНШЕ 100 ТИСЯЧ
«Вся продукція компанії «Samsung Electronics» сертифікована і відповідає всім нормам і вимогам законодавства України», - додав керівник департамент побутової техніки «Samsung Electronics Україна» Віталій Кузнецов. Керівник компанії «Делонгі Україна» Михайло Покровський теж зазначив, що скарг з боку споживачів на їхню продукцію не виникало.
Фігурантом історії з неякісними товарами стала також торговельна мережа «Комфі-Трейд». Спеціалісти Держспоживінспекції провели планові перевірки і внесли до «чорного списку» електрочайники фірми «Kenwood» та «Philips», тепловентилятор «Delonghi», холодильник-морозильник «Indesit» та інші товари. На мережу «Комфі» накладено штраф у розмірі 85 тисяч гривень.
Для одних штраф – більше 100 мільйонів, для інших – менше 100 тисяч. Де логіка? Порівнявши такі різні цифри, можна повірити керівництву мережі «Ельдорадо», що на них просто «наїхали». З іншого боку захисники споживачів говорять, що перевірки різних продавців побутової і цифрової техніки тривають, тож суми санкцій не остаточні.
А що робити споживачам? Якщо якийсь корисний пристрій мав стати подарунком, то придумати інший презент: наприклад, мамі – косметику, татові – вудку для зимової рибалки, коханій людині – романтичну вечерю. Якщо ж оновлення техніки – гостра потреба, то купувати в магазині, який викликає у вас довіру. І сподіватися, що вам до рук потрапила справді якісна та надійна річ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 6 Грудня 2013 11:41
Купував акційний телевізор Soni 40"в Ельдорадо (ТЦ Слон)... тижні 2 тому... Хотіли за діагностику біля 400 грн... Я сказав, що максимум можу дати 100 грн.. не більше - Тупа якась акція... невже вони можуть продавати несправні тели...??? На 100 грн погодилися... Я вибрав один тел, розпакували - перевірили... брак... запакували і назад біля вітрини поставили... Вибрав другий - знову знайшли під час тесту биті пікселі... знову запакували і на вітрину до решти посунули... Третій - без битих пікелів... От тих 2 хтось за чотири з половиною тисячі купить... Таке тількик в Україні і Африці може бути...
Ох ці послуги до Лучанин Показати IP 6 Грудня 2013 15:17
Настройка телевізора в магазині, (дома все-одно підстроюєте яскравість і контрастність під своє освітлення), встановлення холодильника мінімум, встановлення холодильника максимум (чим відрізняється - гадайте самі), настройка мобільного телефону - за 100 грн Вам встановлять дату і час, правда, вдома, коли Ви виймете батарею, щоб вставити сімку, дата зібється, але 100 грн Вам ніхто не верне, і т.д. Все це вони називають послугами, а насправді додаткове заробляння грошей Ельдорадо. На це стоїть строгий план, на виконання якого, тобто на продаж отої "води" населенню кожен день наголошують продавцям на ранкових зборах і дуже продавців сварять, мягко кажучи, за невиконання цього плану. За виконання плану директор має 10 000 (так десять тисяч) грн тільки премії до свого посадового окладу.
дідо Показати IP 6 Грудня 2013 11:48
Просто лохи не читають інструкції з експлуатації, а потім шукають крайніх у своїх помилках.
Просто Показати IP 6 Грудня 2013 14:56
Спеціалісти Держспоживінспекції провели планові перевірки і внесли до «чорного списку» електрочайники фірми «Kenwood» та «Philips». Пояснюю чому. В Україні існують кимось вигадані стандарти, що, наприклад, довжина електричного шнура електрочайника має бути не менше 1,5 метра. Перевірили - у тих, що продаються - довжина шнура 1,25 метра. І ось продукція, що не відповідає стандартам України. Як на мене, то й коротший краще, менше ризик перекинути.
Покупець Показати IP 6 Грудня 2013 14:59
Виробник допускає наявність трьох битих пікселів, це ще не вважається браком. Але коли тобі на екрані повискакують полоси, не дуже будеш інструкції читати! І більшість покупців не беруть "додаткову" послугу чи за 400, чи за 100 грн. Вони приходять в магазин за нормальним товаром. А їм підсовують те, що вже відбракували на діагностиці.
дідо до Покупець Показати IP 6 Грудня 2013 16:42
Можна діагностику не робити, а просто включають телевізор та переключають канали, і все це пробиться БЕЗКОШТОВНО, Додаткові послуги ніхто силою не заставляє робити,завжди спокійно можна відмовитися від діагностики чи страховки.
діду до дідо Показати IP 6 Грудня 2013 17:47
Впевнений шо Ильдорадо тобі так даром дозволить? Жиди №1, розведуть на кровні, тільки поверни голову
дідо до діду Показати IP 6 Грудня 2013 18:06
Не подобається , то не ходи туда.
Покупець Показати IP 6 Грудня 2013 17:47
Так, ніхто не заставляє. Але після послуги покупцеві видають акт виконаних робіт, що підтверджує повну справність телевізора. Якщо ж діагностику не зробити, то коли у вас вдома на екрані вистрелить один-два-три биті пікселі (допускається виробником), претензій нікому не висловите.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus