USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Купівля вживаного авто: як волинянам не придбати «кота в мішку»

23 Липня 2018 18:57
Людина, яка купила вживаний автомобіль та отримала доручення, може дізнатися про проблеми з цим авто значно пізніше, тому начальник Регіонального сервісного центру МВС на Волині Олександр Малашко радить звертатися у сервісні центри МВС, де експерти перевірять транспортний засіб та «проженуть» його по всіх можливих базах.

Про це він розповів Інформаційному агентству Волинські Новини.

З його слів, експерти у сервісних центрах звертають увагу на технічну сторону автомобіля та документи, що його супроводжують, тобто бачать, коли автомобілі переварюють, перебивають та підробляють документ, тому Олександр Малашко рекомендує усім громадянам, які хочуть придбати транспортний засіб, все-таки звертатися до сервісних центрів. Він наголосив, що це не реклама, а просто застереження.

«Ось, наприклад, приїхали ми на авторинок, де можемо придбати автомобіль, який вже зареєстровано, поїхати до нотаріуса, де засвідчити договір купівлі-продажу та отримати доручення, і їздити. Однак ви навіть не здогадуєтеся, що з цим автомобілем можуть бути проблеми, про які можете дізнатися у не зовсім приємних випадках для водіїв: потрапивши в ДТП, чи, наприклад, коли автомобіль зупинить поліція. На практиці є водії, які десятки років користуються автомобілем і не здогадуються про ці проблеми, бо вони їздять по дорученню», - інформує Олександр Малашко.

Та додає: «Коли ми приїжджаємо до сервісного центру, то сідає покупець з продавцем та наш адміністратор, який не встаючи з робочого місця, «проганяє» автомобіль по всіх базах, зокрема по базі розшуку, базі сплати аліментів, по різних фінансових зобов’язаннях, чи не перебуває автомобіль в заставі тощо. Коли наші співробітники щось таке виявляють, то покупець розуміє, що цей автомобіль вже йому не потрібний задарма. Я вам скажу, що майже кожного дня є такі випадки».

Олександр Малашко каже, що існує такий психологічний фактор, коли людина, купуючи автомобіль, має приємну ейфорію і легке затьмарення розуму, через що не звертає увагу на важливі нюанси, а згодом на рівному місці з автомобілем виникають проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
До Малашкв Показати IP 23 Липня 2018 19:12
Хай краще ваш малашко порадить президенту зробити умови (закони) для людей з купівлюю авто, а то закони поприймали що авто не переєструєш на себе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus