USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Куплені ковід-сертифікати: в Україні проведуть «амністію» фальшивих щеплень

6 Листопада 2021 12:46
В Україні хочуть дозволити щеплення людям після того, як вони зізнаються, що отримали фальшиві довідки про вакцинацію. Про це журналістам у Києві розповів міністр охорони здоров’я, пише ВВС.

«Ми відпрацьовуємо зараз можливість так званої ковідної амністії, як ми її називаємо», – заявив Віктор Ляшко.

Йдеться про те, що якщо людина придбала фальшивий сертифікат, а після цього хоче зробити справжнє щеплення, то це стане можливим.

Зараз в Україні людину не можуть вакцинувати, якщо її дані вже є у базі про щеплення. Навіть, якщо самого щеплення не було.

«Нам треба це прибрати. Ми працюємо над моделлю, як це зробити», – заявив міністр.

При цьому Віктор Ляшко розповів, що вакциновані люди, потрапляючи до ковідних лікарень, часто зізнаються медикам про свої фальшиві сертифікати.

95-97 % пацієнтів ковідних лікарень – це люди без щеплення.

«Кожен випадок, коли вакцинована людина потрапляє в реанімацію або помирає, має розглядати спеціальна комісія. Щоб подивитися чинники, що відбулося, і чому людина померла», – розповів міністр.

СБУ та поліція з початку 2021 року відкрили понад тисячу кримінальних справ щодо підробки сертифікатів вакцинації та тестів на ковід.

У цих справах фігурують 78 медичних працівників та 35 працівників туристичних агенцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 6 Листопада 2021 17:34
Попит стимулює пропозицію, при таких зарплатах, як у медиків, при підвищеному попиті на проїздні ковідні квитки дуже зріс і нема чого людей наказували за неправильні рішення.
Місцевий Показати IP 6 Листопада 2021 18:24
Перестаньте робити з людей клоунів і підопитних кроликів і зразу стане все на свої місця

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus