USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Купував одеколон «Красная Москва»: судили волинянина, який уболівав за Росію під час суперечки з односельцями в магазині

12 Серпня 2023 23:04
Волинянин, який на початку повномасштабного вторгнення захищав Росію під час діалогу з односельцями у магазині, ледве не потрапив за ґрати. На суді він заперечував свою винуватість, водночас стверджуючи, що війна розпочалася через Україну.

Про це стало відомо з вироку Локачинського районного суду.

9 квітня минулого року в магазині у селі Конюхи місцевий житель Віктор Повх стверджував у діалозі з односельцями, що саме українці вирішили воювати та воюють проти Росії.

«Якщо ви рішили воювати з Росією, то треба було йти на російську сторону, а не в Україні творити чудеса. Воюєм проти Росії, тіко на своїй території», – говорив Віктор Повх.

Місцеві жителі йому стали заперечувати, однак чоловік все одно гнув свою лінію, стверджуючи, наприклад, що у залізничний вокзал у місті Краматорськ влучила українська ракета.

Читати ще: Керувала центром російської культури у Луцьку та очолює «Руський рух України»: судили ватну пенсіонерку Соловйову

Попри такий діалог з односельцями, Віктор Повх дав свідчення, у яких не визнав свою вину за ч.1 ст.436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році). Чоловік пригадав, що в день суперечки він купував у місцевому магазині одеколон «Красная Москва». Побачивши це, місцеві почали з ним неприємну розмову. Він не був ініціатором діалогу, а лише, як то кажуть, «відгавкувався» на незрозумілі питання.

Один з чоловіків викликав старосту села, яка і зафіксувала на відео його розмову з жителями в магазині. Він пояснював жителям села, що одеколон «Красная Москва» вироблений у Львівській області, однак односельчани почали з нього насміхатись.

Віктор Повх підтвердив, що відповідав на питання односельчан саме так, як відтворено на відео і яке додане до матеріалів справи. Чоловік був переконаний, що жодного кримінального правопорушення при цьому не вчинив. Він завжди був проти війни, бо вважає, що має бути мир, і з Росією потрібно домовлятися. Волинянин говорив, що війна почалася, бо «Україна почала пресувати», а потрібно було укласти мир. З його слів, саме Україна своєю риторикою розпочала війну, зокрема виправданням УПА.

Також він підтвердив свої слова, що у Краматорськ прилетіла ракета з Києва. Однак, як зазначив Віктор Повх, його неправильно зрозуміли, адже він мав на увазі те, що місце, звідки прилетіла ракета, дуже легко відстежити по маркуванню.

Читати ще: Волинського фаната Сталіна та Брежнєва, який репостив дописи про диктаторів, покарали умовно

Низка свідків у своїх свідченнях також підтвердили те, що Віктор Повх виправдовува Росію, водночас звинувачуючи у початку війни саме Україну.

Суд визнав волинянина винним та призначив йому покарання у виді двох років позбавлення волі, однак врахувавши те, що Віктор Повх є пенсіонером та має другу групу інвалідності, реальний термін йому замінили на рік умовного.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Алконавт Показати IP 13 Серпня 2023 02:38
Усьо, красну москву пити не буду.
Спиртсмен до Алконавт Показати IP 13 Серпня 2023 15:05
Тікі бояришнік, тікі хардкор!
123 Показати IP 13 Серпня 2023 07:29
Цей просто хворий на голову, комуністичне виховання дається взнаки. А як бути з тими, хто обкрадає ЗСУ та й загалом Державу, хто напряму співпрацює з ворогом? Усім один строк - довічне?!
Тільки самогон! до 123 Показати IP 13 Серпня 2023 11:29
З СРСР не випускали, казали тюрма народів. Знайдіть паралелі як то кажуть.
123 Показати IP 13 Серпня 2023 07:48
Кінчена країна з кінченою судовою та правохоронною системою! А ви, хлопці, далі воюйте!!!
До 123 до 123 Показати IP 13 Серпня 2023 10:53
Воно канєчно правда, що ворують, але не підспівуй москалям, бо по-перше, у них ще більше крадійства, а по-друге, війна показала, що нічого обирати лайо і для того щоб чиновник з депутатом не крали потрібно інколи відволікатись від своїх городів і дач та наглядати за ними. Колись віддали владу Св. Ющенку, лишили без нагляду і що? Потім були інші. Поки ми картошку копали та шашлики жарили, вони жарили національний бюджет
Дикий до До 123 Показати IP 13 Серпня 2023 11:33
Я б на вашому місці не вживав би слова "ворують", "картошку", а то і вас до суду можуть потягнути незабаром. Ги.
123 до До 123 Показати IP 13 Серпня 2023 11:36
Та питання не втому,. Одні країну боронять, інші кличуть ворога в дім, а треті, поплічники Чауса та Вовка їв відпускають, та розказують першим, як жити. То який порядок тут буде, скоріше москальський
!! до 123 Показати IP 13 Серпня 2023 15:58
Не в тому втома, а в тім що розуму нема.
Вражений до До 123 Показати IP 13 Серпня 2023 12:08
"Канєчно, картошка, ворують", ти звідки чудо? І такий щирий українець.
Анонім Показати IP 13 Серпня 2023 08:11
Дибіл
123 Показати IP 13 Серпня 2023 09:07
Село красиво називається! А як мешканці звуться, конюшани чи конюхи?
Наташа Показати IP 13 Серпня 2023 09:18
А хто цей одеколон продавав в такий час ?
Цікаво Показати IP 13 Серпня 2023 09:51
А що то за пом'якшувальна обставина в суді ''пенсіонер''? Хіба є таке?
Цікавій Показати IP 13 Серпня 2023 10:55
Набутий дебілізм - це називається
Враженому Показати IP 13 Серпня 2023 16:48
Послухай як розмовляють від старого до малого. Скільки в тій мові москальського сміття. Мав би сприйняти як належне. Але не на те звертаєш увагу. Суть питання в тому, що в нас більше звертають увагу на вторинне, а не на суттєві питання - корупція, колоборанство, некомпетентність.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus