USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Купив шість таблеток метамфетаміну: в Луцьку засудили юнака

24 Серпня 2023 14:00
За кілька таблеток із вмістом наркотичної речовини в Луцьку судили юнака. Хлопець пояснив, що придбав наркотики вперше, але спожити їх не встиг: якраз біля відділення пошти його з пакунком зупинили правоохоронці.

Шість таблеток метамфетаміну привели юнака до суду. Його звинуватили в тому, що він придбав наркотичні речовини для себе, а це кримінальний проступок, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«21 червня 2023 року Лисик Костянтин Сергійович, перебуваючи за місцем свого проживання, використовуючи власний мобільний телефон, за допомогою Telegram-каналу незаконно придбав за 3240 гривень прозорий пакет із шістьма таблетками метамфетаміну», – розповіла прокурорка Катерина Балас.

Сам юнак зазначив: останні півтора року дуже багато працює, майже без вихідних. Мовляв, відчувши сильну перевтому, вирішив спробувати розслабитися саме за допомогою дурману. Тож віднайшовши один із Telegram-каналів, замовив одразу шість таблеток із наркотичним вмістом. Але спожити куплене не вдалося завдяки правоохоронцям, які затримали його з пакунком, щойно він вийшов із відділення пошти.

«Забрав на відділені «Нової пошти». Мене зупинили працівники поліції. Приїхала слідчо-оперативна група, забрала все в мене й написала протокол… Я в принципі не вживаю, просто запрацювався», – сказав обвинувачений Костянтин Лисик.

Він свою вину визнав і назвав це помилкою.

Прокурорка пропонувала оштрафувати хлопця на дві тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Обвинувачений просив зменшити суму, оскільки такий штраф для нього непідйомний.
«Суд ухвалив: визнати винним Лисика Костянтина Сергійовича у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 309 ККУ, і призначити йому покарання у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень», – зачитав суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш.

Також хлопець має оплатити судові витрати, пов’язані з експертизою. Це ще дві тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus