USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Кварцяний прокоментував кандидатуру Коломойського на посаду президента ФФУ

8 Лютого 2015 23:30
Не за грошима, а за порядком іде Ігор Коломойський у великий спорт, - у цьому впевнений очільник ФК «Волинь» Віталій Кварцяний. На його думку, нинішній керманич Дніпропетровської області здатен навести порядок у футбольному світі України. А от арбітрам після такого рішення Коломойського, припускає головний тренер лучан, почали снитися страшні сни.

Про це Кварцяний розповів в інтерв’ю клубній прес-службі.

Нагадаємо, Ігор Коломойський розглядає можливість очолити український футбол.

«Він - особистість принципова і присвячувала своє життя справедливості в спорті. Не тільки у футболі, але й в баскетболі, інших видах спорту, які він фінансував з власного бізнесу. Коломойський зіштовхнувся із корупційними силами у спорті, він знає, що з ними передусім треба боротися в українському футболі. Візьмемо такі комітети ФФУ, як комітет з проведення змагань та суддівський. Вони нещиро, нерівновіддалено ставилися до різних клубів.

Якщо оберуть Коломойського, а я впевнений, що так і мають зробити делегати, які представляють увесь наш футбол, то він прийде на посаду не для того, аби допомагати «Дніпру», як це раніше робили для «Динамо» чи «Шахтаря», - переконаний Кварцяний.

Щодо того, що багато обласних федерацій підтримали кандидатуру Андрія Павелка, то головний тренер лучан заявив, що особисто він не має нічого проти цієї персони.

«Він пройшов школу керування дніпропетровським футболом, набив «шишки», отримав досвід. Він - хороший функціонер і, напевне, багато зробив для дніпровського футболу. Але його із Коломойським не можна ставити на один рівень за рівнем компетенції та професіоналізму», - заявив Кварцяний. Окрім того додав: «Павелко – позитивна людина. Але чомусь думаю, що він буде тільки між «Динамо» і «Шахтарем» лавірувати. А ще Андрій Васильович – непослідовний, судячи з того, що у федерації вже спокійно вирішили, хто буде керувати у ФФУ, і 6 березня повинна статися суто технічна процедура, у якій всі негативи домовилися й далі дурити український футбол. Цього допустити не можна.

Додам, що суспільство має шанс як ніколи хоча б у футболі побачити світло в нашому житті. Обираємо Коломойського. Альтернативи немає і не може бути».

Висловився Кварцяний і щодо того, наразі чи не ключовою проблемою у футболі є зміни в арбітражі. У цьому він також бачить можливі позитивні зрушення.

«Думаю, що всім арбітрам після того, як Коломойський вирішив стати головою ФФУ, почали снитися жахіття. Всі розуміють, що це фактично початок їхньої своєрідною люстрації. І вона буде не така, як в наших прокуратурі чи в судах. Ігор Валерійович не терпітиме ані панібратства, ані безвідповідальності арбітрів».

На питання, які інші зміни може ініціювати Коломойський, Кварцяний припустив: «Думаю, що свою програму Ігор Валерійович ще висвітлить, згуртує футбольну громадськість. Але вважаю, що в ній знайдеться місце питанню внесків. Мільйон платити у ФФУ, мільйон на організацію змагань, за суддівство. А ще ж клуби зобов’язані арбітрів зустрічати, возити, поселяти, годувати… Цю вимогу необхідно скасувати!»

«Коломойський в жодній справі не був весільним генералом. Не дивлячись на всі свої статуси, він здатний осягнути неосяжне, як казав Козьма Прутков. А ще, я впевнений, він не йде, щоб збагатитися, щоб себе прославити, щоб вкрасти. А йде, щоб змагання мали чесну основу. Як це так – у нас половину чемпіонств взяло «Динамо», половину – «Шахтар». А решта, що не люди? Мусять бути рівні умови, щоб всі боролися в чесній спортивній боротьбі», - додав Кварцяний.

А також припустив, що, власне, Павелко, який таки претендує на посаду президента ФФУ, може спокійно працювати в команді Ігоря Коломойського. «Якщо він має намір працювати в ФФУ, то чому б не під керівництвом більш досвідченого керівника?», - резюмував Віталій Кварцяний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
балакун Показати IP 8 Лютого 2015 23:36
Тепер Дніпро буде чемпіоном України)
Volynyaka Показати IP 9 Лютого 2015 01:38
"Не тільки у футболі, але й в баскетболі, інших видах спорту, які він фінансував з власного бізнесу." Віталій Володимировичу, може розкажете більше про фінансування баскетболу України? Більше половини команд утримує і фінансує Коломойський тим самим в нас штучна конкуренція в більшості чемпіонату. А зараз доречі цим командам не виплачують гроші і чемпіонат взагалі під загрозую. І ще питання, коли Коломойський стане головою ФФУ він покине пост губернатора і продасть Дніпро чи як це має все бути???
СНУ Показати IP 9 Лютого 2015 09:28
Кварцу мало бабла Палиці, ще клянчить ***...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus