USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Квартири переписували, а мешканців вбивали: на небезпечну банду в Харкові полювали два роки

22 Квітня 2021 17:14
У Харкові викрили вісьмох членів банди, злочинці вбивали людей заради квартир. Як жертв обирали наркозалежних громадян та осіб похилого віку.

Організували схему 36-річний харків’янин разом з 47-річною знайомою. Діяли зловмисники від початку 2019 року, повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

«Схема зловмисників полягала в шахрайському заволодінні нерухомістю та подальшому умисному вбивстві його власників. Для махінацій із майном використовувались підроблені довіреності, згідно з якими потерпілі надавали право розпоряджатися майном членам злочинної організації. Або ж зловмисники отримували таке право за підробленими паспортами потерпілих громадян», – розповіли в прокуратурі.

Зазначається, що у квітні торік на підставі підробленої довіреності укладено договір купівлі-продажу квартири на проспекті Гагаріна в Харкові між організаторкою групи та іншим членом групи. Надалі квартиру перепродали. А щоб звільнити житло, члени банди перевезли потерпілу в заздалегідь підготовлене місце утримання – іншу квартиру.
«Потерпіла підняла галас і привернула до себе увагу сусідів. Зловмисники вирішили позбавитися жінки та відвезли її до будинку в селищі Козача Лопань Дергачівського району. Деякий час потерпілій робили ін’єкції невстановленим на цей час препаратом, а потім задушили дротом», – кажуть слідчі.

Аналогічним чином зловмисники заволоділи квартирою на вулиці Плитковій у Харкові, а 56-річного власника помешкання отруїли. Також відомо про три спроби заволодіти іншими квартирами.

Під час обшуків у підозрюваних знайшли паспорти власників квартир, документи, які посвідчують право власності на житло, а також виявили жінку похилого віку, яку, імовірно, збиралися вбити. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
Слідчі дії тривають, встановлюються інші члени злочинної організації, зокрема в державних та правоохоронних органах, та їх причетність до вчинення аналогічних злочинів.

За умисні вбивства, створення та участь у злочинній організації, а також шахрайства та підроблення документів фігурантам загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus