USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кисельову дали наказ прославляти «200-х» з України

5 Вересня 2014 12:56
Коли всі недолугі зусилля засекретити факт загибелі в Україні псковських десантників виявилися марними, російська влада змінила тактику. Тепер говорити про вбитих та покалічених на українській війні можна, але лише як про незаперечних героїв, які віддали життя за ідеали імперії. Про це повідомляє Espreso.tv.

Варто зазначити, за станом на 5 вересня кількість вбитих з російської сторони складає близько 2 тисяч військових, - повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко під час брифінгу. З його слів, поранених у 4 рази більше ніж вбитих.

Після таємних поховань псковських десантників, безіменних могил, до яких озброєна охорона не пускає журналістів, та іншого путінського маразму в стилі СРСР, російські ЗМІ почали писати про власних громадян, загиблих на війні. Путінська пропагандистська машина зрозуміла, що приховати вантажі «200» все одно не вийде, тому вирішила по максимуму використати вбитих і покалічених за для власної користі.

Спочатку було розтиражоване інтерв’ю батька десантника з Уралу Сергія Козлова, що окуповував Крим під виглядом українського «беркутівця», а потім залишився без ніг на Донбасі.

«А що розповідати? Він солдат. Він дав присягу і чесно виконував наказ. І не втік, і не злякався, як ваші там ... бандерлоги ці, за яких ви впрягаєтеся весь час. Зрозуміло? Він не біг туди і не просив допомоги ні у кого. Я пишаюся ним. Він справжній солдат… Я не знаю, де він був. Швидше за все, на кордоні. І що б він не робив, він правий. Запам'ятайте, він виконував наказ. Все. Це найголовніше для солдата. Він не бігав, чи не косив. Закликали - пішов», - розповідає Всеволод Козлов, додаючи, що лише при Путіні на Уралі, на відміну від Москви, люди «почали жити», і за це життя віддати ноги власно сина, звісно не шкода.



З цього емоційного батьківського спічу витікає три абсолютно класничних тоталітаристських меседжі: По-перше, вмерти за Росію і Путіна, який піклується про простих людей, це почесний обов’язок кожного росіянина. По-друге, солдат, що виконує наказ завжди правий, тому і задумуватися над тим, де і чому ти маєш вмирати, - це злочин, бо мудрий Путін краще знає, що робити солдату імперії. Ну, і по-третє, проти війни протестують лише московські і пітерські зманіжені інтелігенти і націонал-зрадники, а справжні російські мужики – сіль землі «живота не жалея, свою грудь подставляют за Россию свою».

Згодом тему підхопив навіть Перший російський телеканал, який присвятив сюжет двом «героям», загиблим в Україні. Тут була використана та сама технологія – друзі і родичі вбитого на війні розповіли на камеру, що, хоч їм і дуже не вистачає близької людини, але гордість переповнює їхні серця, бо він справжній чоловік, герой, з якого усі мають брати приклад.

І тут не важливо, чи щирими є слова молодої вдови чи батька, що отримав сина-інваліда. Цілком можливо, що родичі говорять на камеру потрібні слова заради грошової компенсації, пільг чи інших благ. Головне, що пересічного росіянина, що любить царя і отєчєство, після перегляду новин має переповняти гордість за те, як «гарно вміють вмирати безстрашні росіяни», на відміну від боягузів-піндосів і «гейропейців», що надто переймаються збереженням власних життів і життів власних громадян.



Власне, нічого нового путінська пропаганда не вигадала. Всі, кому не пощастило жити в СРСР, прекрасно пам’ятають уроки патріотичного виховання. Героєм радянської міфології міг стати лише той, хто добровільно загинув за батьківщину, навіть якщо його смерть абсолютно безглузда. Як, наприклад, хрестоматійний герой Олександр Матросов, що закрив власними грудьми амбразуру фашистського дота. Діти й ті розуміли повний ідіотизм цього вчинку, але для радянської людини жертовність важливіша за розум.

Навіть в нацистській Німеччині пропаганда прославляла не патріотичних самогубців, а кмітливих стійких бійців, які неодмінно виживали і перемагали. В СРСР в пантеон героїв потрапляли лише мертві, або, принаймні, покалічені, як безногий льотчик Олексій Маресьєв.

Подібна ідеологічна парадигма є абсолютно азійською (згадайте камікадзе, харакірі, шахидів та зелотів), де індивідуальне завжди було підпорядковане колективному. Але, чи готове російське суспільство приносити в жертву власних дітей на зло індивідуалістично-гуманістичній «Гейропі»? Багато росіян уже зараз сумніваються в виправданості подібних жертв, але «Перший канал» їх не показує. «Подзвонив брат. Сказав - його сина, мого племінника, привезли в московський госпіталь. Він тепер безногий інвалід до кінця життя. Крим наш тепер, х..лі», - пише в соцмережах дядько безногого Козлова. І з кожним новим «двохсотим» таких повідомлень буде все більше.

Пишатися мертвими та безногими героями з телеекрану дуже легко, коли вони десь з-за Уралу. Інша справа, якщо мертвим «героєм» несподівано став твій син, брат, друг чи навіть сусід. Тут абстрактні ідеали вірнопідданства та жертовності навряд чи працюватимуть. Якщо війна триватиме й надалі і лік «двохсотих» та «трьохсотих» піде на тисячі, Дмитру Кісельову буде вже вкрай важко пояснити, навіщо пересічному росіянину з провінції «Новоросія», за яку потрібно платити життям власних дітей.

Нагадаємо, згідно з даними Ради національної безпеки України, на Донбасі проти силовиків АТО воюють близько 15 тисяч російських військових разом з терористами, щодня ця кількість зростає.

В ніч на 2 вересня з України в Росію вивезли 15 КамАЗів «вантажу-200».

Повідомлялося, що в Красному Лучі представники ЗС РФ дали вказівку місцевій владі виділити ділянку землі для поховання загиблих російських військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
гість Показати IP 5 Вересня 2014 13:29
Путін - це ідеал імперії? Мені шкода людей, хто так вважає.
гость до гість Показати IP 1 Листопада 2014 19:03
тебе шкода
віктор Показати IP 5 Вересня 2014 13:54
путін останній російський імператор...сьогодні проблема розвалу росії в ядерній зброї...проте до 2025 року це питання вирішиться...прощай тайожная россия...
Семен до віктор Показати IP 18 Листопада 2014 09:05
Какой на хер император..Это кгбшная крыса просто психбольна...
сірий вовк Показати IP 5 Вересня 2014 13:59
"Всі, кому не пощастило жити в СРСР, прекрасно пам’ятають уроки патріотичного виховання". Так ви вказали у своїй статті? Мені пощастило жити в СРСР. І я памятаю ці уроки - нічого поганого там не вчили, теперішнім "вчителям" потрібно ще повчитись у цих уроків. І не потрібно мішати грішне і праведне -людей, які жили в ці часи, виховувались на радянських ідеалах і будували країну, і злобного карлика путю, який одурманив цілий народ і маніпулює ним, як божевільний лялькар.
віктор до сірий вовк Показати IP 5 Вересня 2014 14:06
значить погано вчили раз можна маніпулювати цілим народом
Ігор до віктора до віктор Показати IP 14 Листопада 2014 18:47
навчали добре, але вспам'ятайте як у Пушкіна, мы все учились по-немногу, чему -нибудь и как-небудь. У тому вся справа, що маніпулюють не всім народом, а тільки частиною. В протилежному плані не було б росіян, які воюють на стороні Українських сил.
фарси до сірий вовк Показати IP 7 Листопада 2014 16:24
Тебе пощастило? А мне,член ты кпсс, до сих пор непонятно за что тысяти наших ребят гибли в Афгане? Хорошо говоришь учили? А почему не учили помогать калекам той войны? Идеалы радянськи? Это идеалы врания и лицемерия.
Джавдет до сірий вовк Показати IP 20 Листопада 2014 18:06
Помню,помню Кодекс строителя Коммунизма,красивое песнопение в Эдемском саду,которое заставляли учить и в школе,а затем и в армии,и дальше до пенсии ,пока не подохнешь счастливым,от сознаниятого,что ты был строителем Коммунизма! Большинство людей,как-бы понимали этот бред,а вот Вовочка застрял на этой идее.
Павло Показати IP 5 Вересня 2014 14:16
200 збільшиться, якщо не зупинити кривавого жовтого карлика. Росія піднімайся, скидай тирана, щоб йому в пеклі горіти довічно
баба параска до Павло Показати IP 6 Вересня 2014 07:34
Народжені повзати піднятися не зможуть
захід до Павло Показати IP 12 Листопада 2014 19:02
путлеру-фашисту скоро буде п.....а
Антипутін Показати IP 5 Вересня 2014 15:01
За що гинуть люди ? Невже амбіції окремих політиків дорожчі людського життя ? Всім хто загинув на Донбасі ще жити б і жити б . Невже в Смоленську , Пскові , Москві , Новгороді , Сімферополі , Луганську не розуміють , що найвища цінність - людське життя. Чи варте ДНР , ЛНР , ХНР , ПНР тих жертв , які ми маємо . Хто зупинить дідуганів , які не награлися досита в войнушки в дитинстві як Вовк Вовкович чи Стрелков ? Ці люди закомплексовані з дитинства а від цього вже страждає 1/6 планети .
хєохраф до Антипутін Показати IP 5 Вересня 2014 15:32
Не поширюйте косабські міфи: площа земної кулі становить 510 млн кв км, площа суші 149 млн кв км, площа Роіссі - 17 млн. Отже площа Роіссі становить 1\9 суші і 1\30 земної кулі.
Ігор до хєохраф Показати IP 14 Листопада 2014 18:52
Антіпутін мав на увазі не площу РФ, а зовсім протилежну площу, на якій страждає населення від потвори Путлера - Х*уйла.
Правдоруб Показати IP 5 Вересня 2014 15:52
Побільше таких сюжетів
для хєохраф Показати IP 5 Вересня 2014 16:02
Географію вивчи .
хєохраф до для хєохраф Показати IP 5 Вересня 2014 16:48
В чому я помилився?
баба параска Показати IP 5 Вересня 2014 17:47
Де честь твоя, кремлівський зомбі? Ти в гаманець її запхав? Чи в материнській ще утробі Ти душу дияволу продав? Ти як пірат споров нашивки. Немов бандит на нас напав! Стріляти, криючись, з-за жінки У справжніх вояків почав Через кордон бомбити з "Градів" Й брехати підло: це не я!? Ти - вбивця! Раб кривавих гадів! Як тебе носить ця земля? ти думаєш,що надто сильний,переможеш? Що знову побратаємось з тобою? Та рідним стати знов мені не зможеш. Ми сильна нація,ми не здамось без бою! Тримайтесь,рідні,буде світлий час, Відродимо ми всі міста-руїни. Вже зовсім скоро Бог розсудить нас, І всі кати промовлять "Слава Україні"!
Украінець до баба параска Показати IP 7 Жовтня 2014 22:52
бабусю! дякую тобі за твоі правдиві і золоті слова ! БОГ нам поможе вигнати всю нечисть і сморід з нашоі рідноі УКРАІНИ !
Инга Показати IP 11 Вересня 2014 14:41
У них, в РФ, сильные средства пропаганды в СМИ и на ТВ (стьевом, кабельном или спутниковом). У нас, в Украине - тоже должны быть способы пропаганды и информации не слабее, а, может быть, даже сильнее, раз, простите за тавтологию, нас атакуют, вернее, нашу территорию, пусть даже на юго-востоке. Некоторым полезно было бы знать, как людям в пограничных с Россией областях очнь напряжённо жить, было и есть... Особенно, когда в 20...30 км от границы происхо- дит передислокация рос./войск, соседи из Белгородской и Курской областей выкладывают для нас постоянно в Youtube передвижение на ж.д. платформах или по дорогам танков или БТР. И хорошо, что во многих областях запретили фейерверки. У нас, как только были выходные, вечно салютировали. А, если ночью, такое впечатление было, что начали обстреливать город.
Санитар Показати IP 12 Листопада 2014 18:52
Путин - царь. Россия - гниющая полуимперия. И царь хотел прикроить к этому трупу молодую Украину. Он сцыт!!! Украина его раздражает. Он ее боится! Потому что, если оставить в стороне внутриукраинские напряги (типа работяги-олигархи), народ Украины - свободолюбивый и терпеть повторное москальское порабощение НЕ БУДЕТ!!! Но кремлевское уиоппище, не считаясь с потерями, лезет на Украину. И потому Раша будет получать ГРУЗ-200, пусть не сомневается. А эти мальчики - ну их жалко, телята. А их отцов-дегенератов - нет. Уж лучше бы они тут у нас здохли...
Ігор до Санитар Показати IP 14 Листопада 2014 19:09
Украина не молода, она старше РФ намного. Поучи настоящую историю, а не историю РФ. Путлер не царь, а КГБшный подонок, хотя возомнил себя императором. В своё время он сделал для РФ некоторые правильные действия для своего народа, но не остановился на достигнутом, а пошёл дальше на возобновление СССР-империи, хотя не спросил у народа на это разрешения. Ограбив российских олигархов - бизнес их раздал своим друзьям, а что изменилось? Не дай Бог, чтобы такое повторили и у нас, есть предпосылки. Продавая по баснословным ценам газ и нефть Путлер набрал много денег, а теперь за этот счёт ведёт агрессию, но теперь поступление оборвано - причина доллар в РФ поднялся с 30 до 48 рублей. Да у нас тоже гривня упала - но у нас всё идёт на войну и на восток, а от этого и результат падения гривни. А про груз - 200, не беспокойтесь его будет всё больше и больше - на пути Х?УЙЛА только смерти были, весь его период правления это сплошная полоса смерти. Даже в ЛНР идёт серя самоубийств потому, что слишком хотели Путлера!
Илька Показати IP 15 Листопада 2014 19:18
Всё, что нужно сделать русским, которые ненавидят украинцев, — это поставить себя на их место. Я вот, например, попробовал. И представил — в России только что свергли одного коррумпированного президента, к власти пришло временное коалиционное правительство во главе с какими-нибудь Гудковым и..., до выборов президента еще два месяца, в стране хаос и безвластье. И тут руководители Китая и Финляндии громогласно объявляют о том, что в России у власти фашисты — на том лишь основании, что в общенародном восстании, помимо левых, либералов, рабочих, предпринимателей и интеллигенции, участвовали еще и активисты Славянского Союза и Движения Против Нелегальной Иммиграции, а их вооруженные группировки новые власти еще не могут разоружить из-за царящей анархии. Финляндия тут же вводит войска в Карелию и Выборг, а Китай — в Приморье. Китай обещает приморцам, что отменит все эти дурацкие пошлины на подержанные японские иномарки, построит отличные автомобильные и железные дороги, расстреляет всех чиновников-взяточников и даст беспроцентные кредиты фермерам и предпринимателям. Китайцев, конечно, там недолюбливают, но Москву ненавидят еще больше. Ну а жителей Карелии и убеждать ни в чем не надо: большинство были в Финляндии и могут сравнить, где им будет лучше. В этих регионах проходят референдумы, карелы и приморцы дружно голосуют за присоединение к указанным странам. А может и не дружно — фиг разберешь, китайцы-то вообще альтернативные выборы не умеют проводить, у них всегда 99% избирателей голосуют.
Вкраїнабезмоскалів Показати IP 20 Листопада 2014 09:56
...страна рабов, страна господ. Так всегда будет в России. Площадь слишком большая. Вот если все народы отделить с их территорией, у которых своя многовековая история и ничего общего с Россией и то что останется будет Малоросссссийкой.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus