USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Китай пригрозив Індії війною

2 Серпня 2017 10:51
Китай пригрозив Індії війною, якщо індійські війська не залишать спірне плато Доклам у Гімалаях. Про це заявив глава Центру міжнародного співробітництва з питань безпеки Міноборони КНР Чжоу Бо, передає РІА Новости.

Чжоу Бо і генерал-майор індійської армії у відставці Ашок Мехта брали участь у дебатах на телеканалі CGTN, під час яких індійський генерал заявив, що китайські ЗМІ пишуть агресивні статті про Індію, втягуючи в конфлікт.

«Ви на території Китаю, і якщо ви не хочете війни, ви повинні піти з нашої території», - заявив китайський військовий, зазначивши, що Бутан за 24 раунди переговорів ні разу не ставив під сумнів те, що це китайська територія.

Нагадаємо, що напруженість між Китаєм та Індією навколо ситуації на плато Доклам, гірської ділянки на сходження кордонів Китаю, Індії і Бутану, зберігається з початку червня.

Китай почав прокладати автомобільну дорогу через плато, викликавши протест Бутану. Через кілька днів військовослужбовці Індії, з якою у Бутану дружні відносини, перетнули державний кордон і після короткої сутички витіснили з району Доклам китайських військових.

МЗС КНР пізніше повідомило, що ділянка, де велося будівництво дороги, знову перебуває під контролем китайських військових.

Голова КНР Сі Цзіньпін, виступаючи з нагоди 90-ї річниці Народно-визвольної армії Китаю, заявив, що Пекін залишається прихильником миру, але нікому не дозволить відібрати в себе навіть малої ділянки території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus