USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

До 2030 року кількіст хворих на діабет сягне півмільярда.ІНФОГРАФІКА

13 Листопада 2013 11:30
Згідно а прогнозом Міжнародної діабетичної федерації, до 2030 року кількість хворих на діабет жителів Землі досягне півмільярда чоловік, - повідомляє «Укрінформ».
Виходячи з масштабності проблеми щороку 14 листопада за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров'я і під егідою ООН проводиться Всесвітній день боротьби з діабетом. Це хронічне ендокринне захворювання є однією з десяти найпоширеніших причин інвалідності.
ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИН ВИНАЙШОВ ПРИЛАД, ЯКИЙ БЕЗКРОВНО ВИМІРЮЄ РІВЕНЬ ГЛЮКОЗИ
Згідно з даними за 2012 рік, 371 мільйон людей на планеті страждають від різних форм діабету. Тільки торік діабет забрав життя 4,8 мільйонів чоловік.
В Україні нараховується 1,3 мільйона діабетиків, за останні десять років кількість пацієнтів з підвищеним рівнем глюкози в крові виросла з 1,6 до 2,9 випадків на кожних 100 тисяч чоловік.
У нашій країні діє Державна цільова програма «Цукровий діабет», в якій закладено фінансування у розмірі 2,5 мільярда гривень. А з січня 2013 року за розпорядженням Кабміну працює державне регулювання цін на інсулін. З лютого 2014 року завдяки комплексу заходів з держрегулювання вартості препаратів для лікування діабетиків експерти прогнозують зниження вартості інсуліну на 15-21%.

На ілюстрованій схемі подані статистичні дані про рівень захворюваності в світі, прогноз розвитку хвороби у жителів планети до 2030 року. Описано десять країн, населення яких найбільше страждає від діабету (у першій п'ятірці - Китай, Індія, США, Бразилія, Росія).

За допомогою графіків розкрита інформація про те, скільки хворих на діабет живуть на різних континентах, а також про кількість українців-діабетиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus