USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Китай зобов'яже автовиробників випускати електромобілі

29 Вересня 2017 16:18
Китайський уряд запроваджує з 2019 року квоти на виробництво і продаж автомобілів із альтернативними двигунами..

Про це повідомили в міністерстві промисловості та інформаційних технологій Китаю, передає Deutsche Welle.

Автовиробники, які випускають чи імпортують понад 30 тис. автомобілів на традиційному пальному, муситимуть виконати квоти для екологічних авто, набравши певну кількість пунктів. При цьому за електромобілі виробники отримуватимуть більше пунктів, аніж за "гібриди". Також враховуватимуть і запас ходу.

На 2019 рік встановлено квоту в 10 відсотків, у 2020-му вона зросте до 12. Якщо виробник не може виконати цільовий показник, то має право придбати пункти в іншої компанії або ж платитиме штраф.

Нові норми планували запровадити з 2018 року. Очікувалося, що квота становитиме 8%.

Зазначається, що німецький уряд під час переговорів у Пекіні намагався домовитися про послаблення правил, що стануть додатковим тиском для німецьких автовиробників. Для Volkswagen, Daimler та BMW Китай - найбільший ринок, у той час як нові китайські автовиробники одразу роблять ставку на випуск електромобілів.

Повітря в багатьох китайських містах сильно забруднене, тому там запроваджено жорсткі обмеження для автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus