USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Китайська космічна станція впаде на Землю завтра

1 Квітня 2018 20:49
Китайська космічна станція Тяньгун-1 (Tiangong-1) впаде на Землю в ніч проти понеділка, 2 квітня, стверджують фахівці Європейського космічного агенстства, повідомляє BBC.

За останніми прогнозами, станція, ймовірно, ввійде в атмосферу близько 2:25 за київським часом. Утім, вчені зазначають, що похибка часу можливого падіння становить близько доби.

Радше за все, Тяньгун-1 згорить в атмосфері, але частина уламків, таких як паливні баки й елементи двигунів, можуть впасти на Землю. При наближенні до поверхні китайська станція масою 8,5 тонн може розвинути швидкість до 26 тисяч км/год.

"Складно сказати, яка кількість уламків вціліє, адже Китай не розкриває модель станції", - зазначив Еліас Абутаніус із Австралійського центру космічних досліджень.

Китайські фахівці стверджують, що падіння станції не буде нагадувати катастрофу з науково-фантастичних фільмів. Це буде схоже на метеоритний дощ.

Точне місце падіння передбачити неможливо. Європейське космічне агенстство вказує територію, яка простягається на великі відстані на південь і північ від екватора. Тобто уламки Тяньгун-1 можуть впасти де завгодно, від Нової Зеландії до США.

В ЄКА зазначають, що ймовірність того, що уламки впадуть комусь на голову, дорівнює ймовірності пережити два удари блискавки за рік.

Китай запустив Тяньгун-1 29 вересня 2011 року. З 2016 зв'язок зі станцією було втрачено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Брати Показати IP 1 Квітня 2018 23:25
Якщо впаде Анатолю на голову,він буде в шоці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus