USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Китайці їдять волинську кукурудзу

20 Травня 2014 18:03
ТзОВ «Городище» обробляє 10 тисяч гектарів землі. Його продукція постачається не лише на українські переробні підприємства, а й складає достойну конкуренцію за кордоном, як у Європі, так і у Азії.

Про це стало відомо під час виїзного семінару аграріїв і працівників департаменту агропромислового розвитку області сьогодні, 20 травня. Захід відбувся на базі ТзОВ «Городище», яке розташоване в селі Городище Луцького району. Господарем тут – Анатолій Никонюк.

Учасникам продемонстрували зразково-показове пасовище для громадської худоби, яке облаштоване за бюджетний кошт і розташоване неподалік від ферми. Трохи поодаль розташоване пасовище для корів підприємства.


Анатолій Никонюк розповів, що ТзОВ «Городище» - господарство зерно-бурякового напрямку з розвиненим тваринництвом. Тобто тут вирощують як злакові рослини – пшеницю, кукурудзу, так і цукрові буряки.
А ще тримають майже три тисячі корів та тисячне поголів’я свиней.

Підприємство орендує 10 тисяч гектарів землі на території Луцького і Горохівського районів Волинської області та на Рівненщині. Орендують як паї селян, так і землі резерву. У штаті – 250 працівників.
Керівник переконує, що майже всі працівники середньої ланки мають вищу освіту, небагато – із середньо-спеціальною. Адже аби керувати технікою, яка працює на підприємстві, треба мати певний багаж знань.


Разом з екскурсією пасовищами, учасники семінари побували й на сінокосі. Там їм продемонстрували техніку, якою працюють на підприємстві.
На жаль, констатують учасники, не всі фермерські господарства області можуть похвалитися такою кількість сільгосптехніки, причому такої якості: трирядна косарка, ворошилки, машини для згрібання та тюкування сіна, комбайни-збирачі та інші. На підприємстві забезпечують увесь процес заготівлі кормів від посіву до збору.


Директор ТзОВ «Городище» Анатолій Никонюк переконує, що волинська продукція достойно себе представляє на європейських ринках.

«Не така страшна Європа. Ми продавали через посередників за кордон ріпак, пшеницю – вони відповідали всім вимогам. Продавали кукурудзу в Китай. А щодо молока, то ми до переробників звертаємось – возіть у Європу. Однак, вони кажуть, що в них немає технічних умов. Але наша продукція може конкурувати з європейською», - пояснює він.


Анатолій Никонюк розповідає, що хоч підприємство й щомісяця справно сплачує податки, однак, не залишається й осторонь потреб місцевих громад. Адже підприємство розміщене на територій семи сільських рад, в кожному селі є школи, садочки, храми, і всі просять про допомогу – чи то на ремонт, чи на благоустрій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Файл Показати IP 21 Травня 2014 10:11
....на всіх китайців не напасешся.... ;-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus