USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

«Київ був би взятий»: Буданов зізнався, де і як ЗСУ врятували столицю

20 Травня 2023 14:03
Плани російських загарбників щодо України було зламано на початку війни. Однак захоплення Києва було цілком реальним.

Як повідомив очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю журналісту Дмитру Комарову, росіяни взяли б Київ, якби змогли стрімко висадити десант у Гостомелі, передає УНІАН.

«Плани були зламані з самого початку. Стрімка висадка їм (окупантам, – ред.) не вдалась. На пів доби все це затягнулося, а за цей час підтягнулися підрозділи Збройних сил, які артилерійським вогнем зробили неможливою таку висадку, навіть в теорії», – заявив Буданов.

Журналіст нагадав, що тоді ЗСУ артвогнем пошкодили злітну смугу аеродрому в Гостомелі, зробивши її непридатною для посадки важких транспортних літаків. Жоден з таких не сів.

Читати ще: Атаку росіян на аеродром в Гостомелі у перші дні війни допоміг відбити коригувальник із народу

На уточнювальне питання, що було б, якби російський десант все ж зміг висадитись у Гостомелі, Буданов відповів: «Вибачте, але Київ був би взятий».

Раніше у документальному фільмі Дмитра Комарова «Рік» Буданов розповів, що російські окупанти дійсно намагалися взяти Київ за три дні. За його словами, висадка десанту біля Києва і в столиці були єдиним планом у росіян. Далі – «підняти прапор над адміністрацією президента зі зміною керівництва».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 20 Травня 2023 14:30
якби готувались до війни,а не до шашликів та великого будівництва...то б цього не було б ...
Семен до дідо Показати IP 20 Травня 2023 15:35
Ну так. Хто в...вся, - невістка. Усі папєрєднікі грабували країну, набивали власні кишені, руйнували все що не можна було вкрасти, (щоб потім таки вкрасти), з усіх сил, (окрім першого), чіплялись за корито. а винен один. Непослідовненько якось у Вас виходить. І навіть не мрійте що наступний буде кращим. Нема того грунту на якому б він мав зрости. Хоча, звісно, маємо вірити що може колись... Та на жаль не на нашім віку. І це не песимізм. Це житєвий досвід. Ще раз на жаль.
Ан-225 Показати IP 20 Травня 2023 20:57
Хайно будуть ВИБОРИ пригадають вам все, для прикладу *пєті липецкому* , БПП, БЮТ пригадали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus