USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Київські бронепластини знову провалили екзамен волинських снайперів

10 Липня 2014 08:39
Повторну перевірку влаштували бронепластинам київської фірми на Волині. Нагадаємо, нещодавно з’ясувалося, що снайперські кулі прошивають наскрізь бронепластини однієї з київських фірм - це довели нововолинські й турійські активісти.

Все б нічого, але бронежилети саме цієї фірми закупили й завезли бійцям волонтери Роман Мартинюк і Валерій Курстак 2 тижні тому, бо завод "ТЕМП 3000" підвів. Гроші на "броню" для нововолинців зібрала й передала МГО "Молодіжна ініціатива". Про це повідомляє «Нововолинськиі інформаційний портал».

Активісти підійшли до справи з холодним розумом: повторили експеримет. Себто взяли ті ж (пробиті) пластини, укріпили їх додатковим бронелистом; для цікавості - одну оригінальну "темпівську". Приїхали до снайперів Волинського БТО на полігон...

Снайпери повторили вчорашній подвиг: пластини "Бронедверей" - наскрізь. А от "темпівська" - ціла!



Волонтер Валерій Курстак ще вчора передзвонив до військових у Рівне і попросив перевірити пластину "Бронедверей". Ті поцілили в броню з СВД й відрапортували: все нормально, "вистояла". Повірив, але все одно поїхав на полігон. Одні пластини витримали, інші - ні... Щоправда, якими патронами стріляли бійці батальйону тероборони - невідомо. Зранку комбат не міг чітко відповісти на це питання, а ввечері запевняв: звичайні, ЛПС. Ми - не фахівці, тому очікуємо на коментар експерта-зброяра.

Володимирський волонтер Роман Мартинюк:

- Буду захищати бронежилети "Патріот" виробництва заводу бронедверей.

Стасюк Василь - це солдат, якому цей бронежилет врятував життя! 27 червня у п'ятницю ми віддали чоловіку цей бронежилет. І, як виявилося, дуже вчасно!

Володимир-Волинська бригада в/ч А2331 написала лист-прохання на ім'я директора заводу Ігоря Омельченка з пропозицією виділити для потреб солдатів цієї частини бронежилетів "Патріот" за пільговою ціною. Виробник прийняв замовлення і виконав його за тиждень! І як результат - ми встигли вже ВРЯТУВАТИ хоча б одне життя.

Активіст із Володимира-Волинського Костянтин Зінкевич:

- Відстрілювали пластину "Бронедверей" 29 березня. Результат відмінний! А сьогодні...

ну, коротше... повний ****! Потрібно з виробниками поставити фаховий і юридично правильний експеримент. Не так щоб когось миттєво зробити винним, а щоб вберегти хлопців.

Своє обурення роздутим скандалом висловив директор "Бронедверей" Ігор Омельченко. Щоправда, журналісти його публікувати не спішать:

"Мы провели видео и фото фиксацию ваших нарушений и оставляем за собой право действовать согласно украинского законодательства.

Т. к. вы не имеете права давать свои заключения и не пригласили нас на испытания - мы требуем сегодня же принести извинения нашей компании за данную статью и до того момента, пока к нам не будет официального обращения и до окончания проведения внутреннего расследования не опубликовывать поспешную и недостоверную информацию.

Надеемся на вашу незамедлительную реакцию и на уважение украинского законодательства.

Ожидаем вашего звонка по тел. 067-466-13-26 и официального комментария в письменном виде.

Оставляем за собой право незамедлительно реагировать в рамках украинского законодательства, чем уже заняты наши юристы."

Підсумки

Запитань на сьогодні набагато більше, ніж відповідей.

Пластини пробиті з СВД? Так. Які патрони використовували для стрільби? Невідомо. Чи винні волонтери? Ні, адже закупівлю здійснювали в ліцензованих підприємств без посередників, пластини відстрілювали. Чи винен директор підприємства? Невідомо, потрібно провести розслідування. Висновок повинні робити експерти-балісти, але аж ніяк не журналісти. Чи є користь із розголосу? Так, адже до бронежилетів ставитимуться більш обережно. Чи є негатив через резонанс? Шквал: волонтерів, які віддають десятки годин на допомогу армії, окунули в багнюку; солдати та їх матері не будуть впевненими в захисті, чиїм би він не був; репутація заводу обгиджена.

Цікаво, що саме вчора Міноборони заявило, що бронежилети, привезені волонтерами- неякісні й будуть замінені на державні...

Завтра волинські волонтери вирушають до Києва і в присутності директора підприємства випробують уже двічі продірявлені пластини. В лабораторних умовах... Наші користувачі першими зможуть дізнатися про результат: опублікуємо ексклюзив.

Згідно з даними "Нововолинського інформаційного порталу", справою зайнялася Служба безпеки України. Директор ТзОВ "Весь мир бронедверей" Ігор Омельченко готує позов до журналістів, які роздули скандал. Хто ж відповість за неякісні, на думку активістів, бронепластини? А за моральну шкоду, заподіяну волонтерам, без яких армія була б голою й босою? Сподіваємось, винні будуть покарані. Слідкуватимемо за резонансною справою й надалі, адже мова йде про людські життя.

Фото: сертифікат ТзОВ "Весь мир бронедверей"; директор ТзОВ "Весь мир бронедверей" Ігор Омельченко у своєму бронежилеті "Патріот"; бронепластина "Бронедверей", результат розстрілу волинськими волонтерами в березні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
100 Показати IP 10 Липня 2014 09:14
Це четвертий клас він по дсту і не повинен витримувати кулю з СВД. Можливо з 1000 метрів, але не зі ста. Броники повинні бути 5-6 класу. Випробувати треба завжди, а дерикторам заводу скажу, що їх ніхто не захистить, хлопці воюють, втрачають побратимів, боліт в Україні багато, а наша міліція і Януковича легітимного президента не змогла захистити, так що нехай просто роблять суперякісні бронижилети і не дурять з людей гроші.
Волинянин Показати IP 11 Липня 2014 01:13
На скільки мені відомо, підкат фірма бере у постачальника, який теж міг щось підсунути. Слідство встановисть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus