USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лабіринт Мінотавра знайшли на Криті

17 Жовтня 2009 17:29

Англо-грецька експедиція спелеологів і географів,що досліджувала древню підземну каменоломню на острові Крит, заявила, що вона може бути описаним в античності Лабіринтом – місцем, де переховувався міфічний напівлюдина-напівбик Мінотавр. Про це повідомляють «Волинські новини».
Зазначимо, що згідно з поширеною у XX столітті точкою зору, Лабіринт – це Кноський палац, розкопаний і реконструйований британським археологом сером Артуром Евансом.
Покинута каменоломня є мережею розгалужених підземних тунелів і розташована в околицях Гортіни – стародавнього міста, що в римську епоху було столицею Криту. Співробітник Британського музею Ендрю Шапланд зазначив, що це місце ще в XII столітті нашої ери вважали підходящим кандидатом на роль Лабіринту, а місцеві жителі і зараз називають каменоломню «печерами Лабіринту».
Керівник експедиції, географ з Оксфордського університету Ніколас Ховарт переконаний, що гортінська каменоломня не була належним чином вивчена через те, що Евансу і його прихильникам вдалося переконати публіку і вчених, що саме Кнос є Лабіринтом. Ховарт вважає, що ця гіпотеза вимагає скептичного ставлення: «Виходячи з археологічних даних, навряд чи взагалі можливо говорити про те, що Лабіринт будь-коли існував».
Ендрю Шапланд, який вважає місцезнаходження Лабіринту давнім наріжним каменем, все ж таки називає Кнос більш вдалим кандидатом на роль в\'язниці Мінотавра, оскільки цей палац згаданий у Гомера , – пише ТСН.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus