USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.90 10.12

Лавров оголосив Формулу миру «ультиматумом» Росії

28 Вересня 2023 14:26
Формула миру, яку просуває керівництво України, по свій суті є «чистим ультиматумом» Росії.

Про це сказав глава МЗСС РФ Сергій Лавров в інтерв’ю для ТАРС, оприлюдненому у четвер, 28 вересня, передає Кореспондент.

Він пожалівся, що Захід періодично згадує про можливість переговорів з Росією, але при цьому «голосно і безапеляційно заявляє», що єдиною основою для цього є Формула миру Президента України Володимира Зеленського.

«Її (Формулу миру, – ред.) навіть обговорювати нема чого, це чистий ультиматум. Жодна людина більш-менш у своєму розумі не може просувати такий ультиматум як безальтернативну основу для переговорів, якщо тільки вона не прагне ці переговори зірвати і не допустити», – заявив Лавров.

Він нагадав, що Росія готова домовлятись лише з врахуванням «реалій, які зараз склалися на землі», тобто визнати російську окупацію українського Криму і ще чотирьох областей.

Лавров повторив фейки російської пропаганди про те, що у Києві «нацистський режим» начебто планував «винищити все російське на тих землях, які і в Криму, і в Новоросії освоювалися, облаштовувалися та обживалися російськими людьми століттями».

«Київський режим продовжує діяти і поводитись так, ніби це він замовляє музику, а весь Захід хором твердить: «ні слова про Україну без України» та «умови початку переговорів визначатиме Зеленський». Загалом, коло замкнулося, це абсолютно тупикова позиція», – констатував глава МЗС РФ.

Сергій Лавров вважає, що така позиція «не відображає наявності здорового глузду в головах тих, хто керує цією війною проти Росії, або вона відображає їх непоправну впевненість у тому, що вони Росію переможуть».

Нагадаємо, у листопаді на саміті G20 на Балі Зеленський озвучив українську Формулу миру з 10 пунктів. Президент зазначив, що не варто пропонувати Україні компроміси із совістю, суверенітетом, територією та незалежністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ахаха Показати IP 28 Вересня 2023 16:49
знову овса з кокаїном наївся, коняка дика...
Клава Показати IP 28 Вересня 2023 23:08
син коня Чапаєва ! а міжнародне право виконувати не пробували ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus