USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Лежати лежнем: мільйони людей у всьому світі показово саботують роботу та звільняються

16 Грудня 2021 22:59
У молоді з’явився новий тренд: мільйони людей у світі показово саботують роботу та звільняються.

Молодь масово звільняються, зокрема, у США, Німеччині, Японії та в Китаї, йдеться в сюжеті програми «Секретні матеріали» на 2+2, передає УНІАН.

Як зазначається, в Китаї зародився рух під назвою танг-пінг, що у перекладі означає лежати лежнем.

«Байдикують і в Китаї, там все починалося з жартівливого бунту молоді проти виснажливого графіку роботи у режимі 996 – з 9 до 21 години, а переросло у цілий рух...», – йдеться в сюжеті.

Китайська влада навіть наказала онлайн-платформам видаляти дописи на підтримку цього руху.

Платформи не встигають за активною молоддю, яка за будь-якої нагоди намагається висловити свою позицію.

ЗМІ повідомляють, що в США з роботи звільнилася рекордна кількість працівників – понад 24 мільйони. Більшість з них досі не працюють. Люди виношували плани на звільнення десятиліттями, і пандемія коронавірусу тільки посприяла цьому.
«Зіткнувшись із перспективою померти, люди почали дивитися на роботу зовсім інакше. Фокус змістився із «Я працюю за зарплату» до «Мені потрібна самореалізація», – вважає керівник консультаційних служб американської компанії з управління досвідом Бенджамін Грейнджер.

Згідно з опитуваннями в США, дві третини людей у віці від 30 до 40 звільнилися з роботи через проблеми із психічним здоров’ям. Серед представників молодшого покоління, яким у середньому виповнилося трохи понад 20 років, 81% безробітних.

«Рухи на кшталт танг-пінга та великих звільнень не висувають конкретних вимог, але ставлять складні запитання. Це може бути хорошим імпульсом, щоб підштовхнути світ до нових парадигм зростання», – сказав доктор Інституту соціальної антропології Макса Планка Сян Бао.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Льоня Показати IP 17 Грудня 2021 10:31
То я в тренді. А в нас щоб ніфіга не робити не обов'язково звільнятись - достатньо нормально в держслужбу працевлаштуватись.
Працівник Показати IP 17 Грудня 2021 16:38
Нехай собі лежні лежать, я їх кормити не буду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus