USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Лідер «От Вінта!» – про кліпи, малюнки та історію

3 Серпня 2018 18:37
Малюнки про відомих українців, які демонструють інші, вкрай маловідомі сторони їхнього життя, презентував під час гутірки з бандерштатівцями мультиплікатор, художник, громадський діяч, лідер гурту «От Вінта!» Юрко Журавель 3 серпня.

Насамперед виконавець зауважив, що не звик до гутіркових сцен і мав усього два-три подібних виступи, тож запропонував усім присутнім ставити «цікаві чи нудні запитання».

Передусім він розповів, що протягом останніх семи років колектив сам знімає собі кліпи, а ідеї музичних відео переважно належать самому Юрку Журавлю.

Музикант пригадав, що кліп на пісню «Асенізатор» було відзнято під час виступу гурту на минулорічному «Бандерштаті». Однак через неформатність кліпи «От Вінта!» не потрапляють у ротацію українських музичних каналів.
Юрко Журавель торкнувся також теми проектів, над якими працює не як музикант. Наприклад, він виступив мультиплікатором у ході роботи над документальним фільмом «Міф» про життя Василя Сліпака – Героя України, всесвітньо відомого оперного співака, який покинув сцену, аби стати на захист України й загинув під час війни на сході держави.
Окрім того, карикатури Юрка Журавля лягли в основу численних книг та оригінальних календарів про величних українців. Він розповів, що створює портрети видатних постатей іншими, ніж ми звикли їх бачити в підручниках, та показує їх веселими та бешкетними.

«Івану Котляревському було скучно вчитися в семінарії, тому під час перерв він влаштовував щось подібне до сьогоднішнього стендапу», – зазначив Юрко Журавель.
Та додав, що, наприклад, Леся Українка представлена передусім «багатостраждальною хворою дівчинкою, якій не залишається нічого іншого, окрім як писати вірші», а Романа Шухевича зображують передусім із простреленою головою.
Як вважає Юрко Журавель, українська історія набагато цікавіша, глибша та захоплива, ніж, до прикладу, історія Нідерландів чи США. «Історія потрібна, нею треба цікавитися, аби не повторювати помилки старих мудаків і пам’ятати видатних людей», – зауважив лідер гурту «От Вінта!»
Не оминув Юрко Журавель також теми україномовного контенту, якого, на його думку, щораз стає все менше. «Мало того, що його ніхто не створює, його ніхто не дивиться, так він ще й зникає із нашого простору», – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus