USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лідер «Народної Самооборони» на Волині – проти позиції Луценка?

17 Лютого 2009 10:35

Учасників круглого столу, організованого «Народною Самообороною» на Волині, зацікавили питання дотримання прав людини в органах внутрішніх справ, а також проблема придбання травматичної зброї. Про це 16 лютого інформує репортер «Волинських Новин». 
Помічник міністра внутрішніх справ України Антон Цісарук у своєму виступі наголосив на тому, що на Волині потрібні громадські об’єднання з охорони громадського порядку. Пан Цісарук зазначив, що формування «Варти порядку» вже діють у восьми волинських районах. За словами помічника міністра, щодо цього питання є підтримка з боку голів Волинської обласної ради та Волинської облдержадміністрації.
 
Також Антон Цісарук розповів про особливості взаємостосунків волинян із Державтоінспекцією стосовно потрапляння автівок на штрафмайданчики. Серед досягнень, відмічених паном Цісаруком, – створення при управліннях МВС Громадських рад. За словами Антона Цісарука, в області при цій структурі діє мобільна група. Вона уповноважена вести моніторинг ситуації з дотримання прав людини у міськрайвідділах міліції у будь-який час доби.
 
Учасників круглого столу зацікавило питання спрощення процедури придбання травматичної зброї. До цієї ініціативи координатор «Народної Самооборони» на Волині Сергій Кічий поставився скептично: «Їх (травматичні пістолети – «ВН») будуть десь незаконно продавати, підробляти дозволи... У наших умовах можливо все. І воно зіграє ще на погіршення атмосфери злочинності...» Натомість Антон Цісарук зазначив, що нинішнє законодавство дозволяє людині від 23-х років купувати для самооборони нарізну вогнепальну зброю.
 
Довідково:
 
За інформацією «Української правди» 25 грудня 2008 року в ефірі 5-го каналу  міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив: «...Ми вирішили підготувати документи, щоб дозволити усім без виключення категоріям громадян, окрім наркоманів і алкоголіків, вільно придбати пістолет травматичної несмертельної дії».
 
За словами Луценка, такою зброєю є «спеціально розроблені казенним підприємством МВС пістолети «Форт», які не можуть убити, але на відстані кількох метрів захистити від нападу зловмисників».
 
«Сподіваюся, вже у січні питання буде юридично врегульовано і кожен свідомий громадянин, який має змогу купити такий пістолет в магазині, а потім зареєструвати у дозвільній системі МВС, отримає таку можливість», – сказав Луценко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus