USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ліга Європи: українські футбольні клуби припиняють боротьбу. ВІДЕО

22 Лютого 2013 08:38
Усі три представники України у Лізі Європи: «Динамо», «Металіст», «Дніпро» не змогли досягти потрібного результату у матчах відповідях 1/16 фіналу.

«Дніпро» (Дніпропетровск, Україна) – «Базель» (Швейцарія) 1:1

(перший матч - 0:2)

Голи: Селезньов 76 (пен.) - Шйор 81 (пен.)
«Дніпро»: Лаштувка, Матеус (Калініч 53), Федецкій (Коноплянка 32), Ротань, Дуглас (Кравченко 53), Селезньов, Зозуля, Стрініч, Чеберячко, Джуліано, Мандзюк

Найбільш важка ситуація була у «Дніпра». Команді необхідно було забивати, як мінімум, у ворота швейцарського «Базеля» два м’ячі, але дніпропетровці зуміли відзначитися лише раз. У відповідь – гості теж забили.

Розпочався матч з прикрої помилки голкіпера синьо-білих Яна Лаштувки. Чех необачно вийшов з воріт і єгипетський форвард чемпіона Швейцарії Салах перекинув воротаря господарів, але і у ворота не влучив.

Згодом Матеус, Селезньов та Зозуля почергово завдавали небезпечних ударів по воротам «Базеля», але безуспішно. Примітно, що залишився у запасі Євген Коноплянка, який отримав травму. Утім головному тренеру дніпропетровців Хуанде Рамосу уже в першому таймі довелося випускати свого лідера, адже гра у нападі не клеїлася.

З ніг на голову перевернув гру момент з вилученням Ніколи Калініча за відмашку. Але майже через 10 хвилин команди лишилися у рівних складах. Фрей зіграв рукою у своєму карному майданчику. Пенальті холоднокровно виконав Селезньов. Утім надія дніпропетровців згасла досить швидко, через 5 хвилин теж з одинадцятиметрового Фабіан Шйор зрівняв рахунок. До кінця матчу залишалося трохи більше 10 хвилин, а «Дніпру» треба було забивати три голи. Зрозуміло, що українська команда цього зробити не змогла, хоча гравці і старалися. Кінцевий рахунок 1:1 і далі йде «Базель».


«Металіст» (Харків, Україна) – «Ньюкасл» (Англія) 0:1

(перший матч 0:0)

Голи: Амеобі 63 (пен.)
«Металіст»: Горяїнов, Гуйе, Марлос (Гомес 67), Кристальдо, Торрес (Коельо 67), Фініньо, Соса, Хав’єр, Едмар (Бланко 82), Торсіглєри, Вільягра

«Металіст» перед матчем відповіддю з «Ньюкаслом» перебував у найбільш вигідній ситуації з усіх українських клубів у єврокубках. «Суха» нічия на виїзді залишала непогані шанси на прохід далі. Але треба ж було не пропустити. Харків’яни мабуть забули про це, бо перший момент створили такі гості. І хоча потім жовто-сині відповіли ударом Кристальдо, до кінця тайму Сіссе міг вивести «сорок» вперед.

Цю справу гравці «Ньюкасла» вирішили перенести на другий тайм. Папа Гуйе віддав невдалий пас на Горяїнова, і м’яч перехопив Мусса Сіссоко, голкіперу «Металіста» нічого не лишалося як сфолити на півзахисникові. Пенальті чітко виконав Шола Амеобі – 0:1.

Харків’яни після цього згадали, що їм треба забивати, але, схоже, то був не день латиноамериканських легіонерів «Металіста», зате був день голандського кіпера гостей Крула. Вілліан, Кристальдо, Хав’єр, Жажа могли не те, що зрівнювати рахунок, але виводити свою команду вперед. Однак воротар «сорок» цього вечора був непробивний. 0:1 і «Металіст» залишає Лігу Європи, а такі були сподівання.


«Бордо» (Франція) – «Динамо» (Київ, Україна) 1:0

(перший матч - 1:1)

Голи: Дьябате 41
«Динамо» : Коваль, Віда, Хачеріді, Тайво, Аруна, Кранчар (Гармаш 81), Безус (Гусєв 46), Михалик, Мехмеді (Ідейе 46), Ярмоленко, Велозу

«Динамо» грало свій поєдинок у Франції з «Бордо». Нічия 1:1 у домашньому матчі змушувала киян забивати хоча б раз. Натомість, динамівці пропустили і не забили. Знову хороші можливості втратив Андрій Ярмоленко. В атакуючого півзахисника явно «чорна» смуга. М’яч після його ударів ніяк не хоче йти у ворота.

Найкращу ж нагоду змарнував Аруна, який з метра вдарив головою, після прострілу Тайво і примудрився не попасти у відкритий кут воріт. Таж сам хвороба, що й в Києві: нереалізація 100% гольових моментів знову спіткала динамівців.

Натомість, їх опоненти, як і в попередній грі, більше часу проводили у захисті і один стандарт приніс загальний успіх. Після подачі кутового, м’яч рикошетом потрапив до Шейка Дьябате і він безперешкодно «розстріляв» ворота української команди. Коваль зарадити уже нічим не міг. Фінальний штурм у виконанні «Динамо» не вдався. Французи вміло «засушили» гру і довели до переможного кінця 1:0 на користь «Бордо».

Таким чином Україна втратила усіх представників у Лізі Європи. Навряд чи у грудні після жеребкування хтось міг про таке подумати. Схоже, зимова пауза та брак ігрової практики дали про себе знати.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus