USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лікар 51 бригади про найстрашніше на війні й «підземну медицину»

30 Червня 2015 14:39
Андрій Кострубський був військовим хірургом 51-ої бригади протягом червня-вересня 2014 року. Також чоловік є начальником відділення хірургії Луцького військового гарнізонного госпіталю. Про війну очима волинського лікаря - в сюжеті Громадського. Волинь.

«По-іншому почав сприймати життя. Я бачив, що там робиться. І я бачу, що мої діти в школу ходять, в садочок. Люди мирно ходять гуляють. І я зрозумів, що заради цього варто там бути», – каже волинянин, лікарська бригада якого врятувала не одне життя.

У зону так званого АТО Андрій потрапив на чолі лікарсько-сестринської бригади, яку сформували нашвидкоруч. Чоловік розповідає, що доводилось рятувати життя солдатів під обстрілами та працювати в умовах бойових дій.

З його слів, у бортовому журналі їхньої групи нарахували 289 оперативних втручань за весь період в АТО. «Із тих, хто до нас потрапив, усі залишились живі. Ми перейшли на підземний спосіб існування: були пункти для збору поранених, були машини, закопані в землю, щоб можна було хоч якось надавати допомогу. Найстрашніше, коли ти один, а тобі привозять 12 поранених і всі вони потребують допомоги, а ти не можеш з цим справитися», – каже чоловік.

«Досить часто командири використовували санітарний автомобіль для свого пересування. І сєпари про це знали. Що вони робили? Обстрілювали, першою чергою, наші машини. Тому ми часто змінювали номера на донецькі, на луганські. Тому що знали, що є великий шанс потрапити під обстріл», – зазначає лікар.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus