USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лікарі б’ють на сполох – батьки відмовляються від діагностики туберкульозу в дітей

17 Липня 2009 08:52
Рівень охоплення луцьких дітей туберкулінодіагностикою за півроку становить лише 57,2%. Подібна ситуація і інших українських містах, – розповів у коментарі «Волинським Новинам» завідувач інформаційно-аналітичного відділу при управлінні охорони здоров’я Луцької міськради Андрій Смольянінов.
Як зізнався Андрій Смольянінов, за шість місяців 2009 року охоплення туберкулінодіагностикою дитячого населення становить 57,2%, що дуже мало. «Пов’язано це насамперед із великою кількістю відмов батьків від туберкулінодіагностики», – зазначив він.
За словами посадовця, батьки стали відмовлятися від манту після того випадку, коли минулого року в одному із міст України цілий клас потрапив до лікарні. А після того, як дитину провакцинували і вона померла, аналогічно стало і з щепленнями.
А таке становище  загрожує пізнім виявленням туберкульозу у дітей. «Дорослим – роблять флюографії (мають робити щорічно, – «ВН»), щоб виявити туберкульоз. А щоб виявити це захворювання у дітей, роблять манту (туберкулінова діагностика, – «ВН»). Якщо ж відмовлятися від манту, то можна туберкульоз виявити дуже пізно, коли його буде важко пролікувати», – пояснив пан Смольянінов.
На його думку, вихід із цього становища – це, насамперед, поліпшення санітарно-освітньої роботи. «Про це постійно говоримо батькам, переконуємо їх, що туберкулінова проба не є загрозливою для здоров’я, але люди, на жаль, цьому не вірять», – зазначив Андрій Смольянінов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Липня 2009 13:18
А чому зациклилися на Манту? Адже є й інші аналізи: за краплею крові визначають те саме, що і при реакції Манту, але це не шкідливо для організму.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus