USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лікарі деруть зі вступників по 300 гривень за довідку

29 Червня 2012 14:26
Мешканці Києва почали скаржитися на побори у поліклініках, де зараз масово беруть довідки для вступу до вузу, дитсадка, школи або для санаторно-курортного лікування. За словами відвідувачів поліклінік, отримати папірець безкоштовно неможливо. Лікарі роблять все, щоб отримати винагороду.

Ціна питання – 300 гривень, повідомляє ТСН із посиланням на газету «Сегодня».
«Це просто жах, просиділи 2 години, а лікар прийом закінчила. До початку вступу до вузу лічені дні, вони просто знущаються», - обурюються батьки. Щоб отримати заповітні довідки в дитсадок, також доведеться відстояти довгі черги до фахівців і вирішити проблему зі щепленнями, адже не всі батьки їх роблять, а без них в дитсадок не пустять.
«Мені дільнична так і сказала: без щеплень довідку не дасть, мовляв, робіть що хочете. Довелося купувати на стороні документи про щеплення за 150 гривень. Ще 50 гривень дала лікарю», - розповіла киянка зі Святошина.
За даними газети, отримати будь-які довідки можна і у приватників, але дорожче. В Інтернеті є пропозиції «купити медичну довідку». Розцінки трохи вищі, ніж у поліклініках, зате без клопоту – документ доставлять кур'єром просто додому.
У мерії кажуть, що з хабарами воюють. Начальник столичного управління охорони здоров'я Віталій Мохорєв закликає про факти вимагання обов'язково повідомляти.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лікар Показати IP 29 Червня 2012 15:46
До чого ця інформація? Як керівництво до дій? Дуже цікава цитата:"Це просто жах, просиділи 2 години, а лікар прийом закінчила. До початку вступу до вузу лічені дні, вони просто знущаються" А що, якщо батьки раніше не подумали, то лікарі мають продовжити собі робочий день? Ще одна цитата:«Мені дільнична так і сказала: без щеплень довідку не дасть, мовляв, робіть що хочете. Довелося купувати на стороні документи про щеплення за 150 гривень. Ще 50 гривень дала лікарю». Таким чином киянка зі Святошина звинувачує лікаря поліклініки за належне виконання своїх обов'язків та стверджує, що не дотрималася вимог Законодавства України про обов'язкові профілактичні щеплення, пропонувала та дала хабар за отримання підроблених документів, а також провокувала на отримання неправомірної вигоди лікаря поліклініки. Якась рецидивістка виходить. Ганьба мешканцям Києва. До редакції - припиніть поширювати неперевірену інформацію. Публікуйте свої новини, а не займайтеся копіпастом.
Pavel Показати IP 1 Липня 2012 23:21
Все по правді! Наші лікарі продали клятву Гіпократа як і свою совість. Був недавно у лікарні з інтоксикацією кишечника то мені терапевт без жодних аналізів виписав ліки від язви. Зараз кваліфікованих лікарів дуже мало, а в основному лише тупе бидло яке не набереться тих хабарів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus