USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Лікарю буде вигідніше працювати в селі, а не в місті, – Уляна Супрун

1 Червня 2018 15:27
Задля забезпечення надання якісних медичних послуг у сільській місцевості МОЗ співпрацює з університетами та медичними закладами, а також заохочує молодь працювати на селі, пропонуючи їм вигідніший соціальний пакет.

Про це йшлося під час прес-конференції за участю міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун та голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка 1 червня.

Міністр охорони здоров’я підкреслила, що забезпечення надання якісних медичних послуг у сільській місцевості існує не тільки в Україні.

«Дуже важко переконати лікарів, щоби вони виїжджали з міст і надавали допомогу людям у сільській місцевості – чи це в Італії, чи Німеччині, чи США, чи Канаді. Є рішення надавати соціальний пакет таким лікарям, аби, можливо, в них були вищі заробітні плати, були забезпечені автомобілями, щоби вони приїздили в ті сільські місцевості», – наголосила Уляна Супрун.

Та додала, що міністерство зараз співпрацює з Волинською областю задля розповсюдження інформації про наявність вакансій для молоді. Додатковий соцпакет пропонуватимуть молодим лікарям, які після проходження інтернатури вирішитимуть працювати в селі.

«Ми хочемо показати їм, що в них буде житло, машина, що вони отримуватимуть додаткові кошти за кожного пацієнта. Я думаю, що ми мусимо заохочувати таким чином молодь і показати, що буде вигідніше, аби лікар працював у селі, а не в місті», – зазначила Уляна Супрун.

Вона розповіла, що передбачено, що під час вступу в медичні заклади на державну форму навчання абітурієнтам пропонуватимуть підписувати договори із зобов’язанням після закінчення інтернатури відпрацювати три роки в сільському медзакладі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Док Показати IP 1 Червня 2018 15:51
Знову второе крепостное право большевиков. Знову недобиті совєти керують. Яке може бути закріпачення лікарів в селі через якісь договори? Де немає умов для пересування, життя та праці. Ну зробіть же нарешті як у всьому цивілізованому світі - лікар в селі отримує втричі більше ніж в столиці. Зробіть одинакові умови всім лікарям - житло, робоче місце, нормальні дороги для пересування. Якщо умови не відповідають стандартам - до біса владу на найближчих виборах. І тоді поїдуть лікарі в віддалені села.
Лучанан Показати IP 1 Червня 2018 15:54
Попробуйте когось із лікарів чи з обласної чи з міської відправити працювати на село...
Провізор Показати IP 1 Червня 2018 16:21
Цікаво який соц пакет? Гарантія шо лікар сам копита не відкине в тому болоті в яке його відправляють + 100 грн зверху?
Пацієнт Показати IP 2 Червня 2018 09:00
"Наша песня хороша,начинай сначала".Скільки можна "плести плота".Знову назад в ссср.Який пакет.Гроші відкіля?Країна фактично банкрут.Бюджет країни,як одного штату США,а може і менший.Хто поїде в село,в яке село?В Боратин чи Забороль поїде,а далі зась.У віддалених селах і лікувати вже нікого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus