USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лікарка пояснила, навіщо потрібна друга доза вакцини від коронавірусу

15 Квітня 2021 08:58
Друга доза вакцини від коронавірусу повинна бути зроблена тим же типом препарату, що і перша. В іншому випадку результат може бути непрогнозованим.

Про це заявила керівник Центру респіраторної медицини клініки «Феофанія» Світлана Гук в ефірі каналу «Україна 24», передає УНІАН.

«Якщо думати логічно, враховуючи, які у нас обставини з вакцинами, я думаю, що можливість вакцинації іншим виробником допустима. Але дуже важлива методика виробництва цієї вакцини – це векторна вакцина, РНК-вакцина або це інактивована вакцина. На мій погляд, змішувати типи виробництва – не виробників, а саме типи виробництва – не те, щоб не можна... Ніхто не може спрогнозувати, що ми отримаємо те, заради чого ми це робили», – розповіла Гук.

Читати ще: Експерти випробовують змішування вакцин при щепленнях проти COVID

Вона також роз’яснила необхідність отримання другої дози вакцини.

«Це бустерна доза. Вона більшою мірою активує т-клітинний імунітет – той, який більше бере участь в тривалому захисті від будь-якої вірусної інфекції», – зазначила лікарка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Москаль Показати IP 15 Квітня 2021 10:15
Нажаль, у нас в Украине продолжаются опыты на людях.
Експерт Показати IP 15 Квітня 2021 12:55
Лікарка "думає" що можна прививати одним типом вакцини, але від інших виробників, ще один " великий" "думальник " голов. сан. лікар Ляшко який говорить теж саме. Панове Вашн "думання" нікого не цікавить, хотілося б почути науковціів у першу чергу імунологв , особисто я ,маючи вищу медичну освіту, вважаю. що не можна цього робити - є особливості у технології виготовлення ,системі безпеки якості якості і т.п
Контрольний до Експерт Показати IP 15 Квітня 2021 15:52
У голову.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus