USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Залізничники, працівники пошти, КХП та «Волиньвугілля»: кого мають відсторонити від роботи через відсутність щеплень

10 Грудня 2021 13:47
Волиняни, які не мають хоча б одного щеплення від коронавірусу і є представниками професій, включених до оновленого переліку МОЗу, мають бути відсторонені.

Про це йшлося під час брифінгу Волинської ОДА щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції в області.

Заступниця генерального директора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська нагадала, що з 9 грудня почав діяти наказ МОЗу щодо розширеного переліку професій, які підлягають обов’язковому щепленню проти COVID-19

Зокрема це працівники:

– підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;

– установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів;

– підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4.03.2015 року № 83.

Як пояснює Лариса Дудковська до цього переліку включені працівники «Укрпошти, «Укрзалізниці», «Луцького КХП № 2», ДП «Луцький РЗ Мотор», ДП «Волиньвугілля» та інші.

«Якщо вказані працівники станом на 6 грудня не мають хоча б одного щеплення, вони повинні бути відсторонені від роботи. Функції щодо відсторонення покладені на керівників закладів», – наголосила Дудковська.

З її слів, центр контролю та профілактики хвороб звернувся до згаданих організації із запитами щодо ситуації з вакцинацією працівників і пообіцяла згодом надати цю інформацію. Також, наголосила вона, якщо ситуація із захворюванням на коронавірусну інфекцію залишатиметься нестабільною, перелік таких професій буде лише розширюватися.

Нагадаємо, 7 жовтня Міністерство охорони здоров’я включило до переліку професій, які підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19, працівників: центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів; місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів; закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
все навыворот Показати IP 10 Грудня 2021 14:06
очень переживают, чтобы шахтеры в шахте не заболели, на работу не выходили, зарплат им не платили, на забастовки не выходили, уголь в запущенных шахтах не добывали - уголек то легче завести и цену на офшорах спрятать, а потом в тариф заложить
Тарас Показати IP 10 Грудня 2021 14:13
Луцьк,прокидайся!!!! 12.12.2021 року о 12 год. Театральний майдан Проти прийняття закону 4142,проти знищення людей!!!!!!Виходимо за наших дітей і батьків!!!!
Тарас бреше до Тарас Показати IP 10 Грудня 2021 14:25
Краще почитайте https://voxukraine.org/manipulyatsiya-zakonoproyekt-4142-dozvolit-primusovo-vaktsinuvati-ta-pozbavlyati-prav/
555 Показати IP 10 Грудня 2021 14:30
Вже є перші рішення судів щодо відсторонення невакцинованих. Дуже тішить, що судді стають на захист простих людей і проти цього беззаконня, яке влаштувала влада. Респект вам, судді!
666 Показати IP 10 Грудня 2021 14:58
перші суди вже підтерлися попередньою постановою щодо вчителів. з іншими буде те сами. ну і щойно повідомили, що після наради з прем'єром чогось втік у відставку весь моз грузії. наш чекає те саме, і добре ще, якщо не перевішають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus