USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лікарні, дороги, школи: до обласного бюджету Волині пропонують зміни, попри судові розгляди

21 Березня 2019 14:30
Попри судові розгляди щодо визнання законним або ні рішення Волинської облради про затвердження проекту обласного бюджету на 2019 рік, департамент фінансів облдержадміністрації ініціював внесення змін до показників цьогорічного бюджету.

Про це йшлося 21 березня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Нагадаємо, 20 грудня 2018 року депутати Волиньради прийняли бюджет області на 2019 рік. Натомість голова Волинської ОДА Олександр Савченко заявив, що рішення незаконне, і подав до суду, вимагаючи його скасування. Після чого одноосібно вирішив заблокувати виконання бюджету.

Директор департаменту фінансів Волинської облдержадміністрації Ігор Никитюк поінформував, що зміни до показників обласного бюджету на 2019 рік необхідно внести у зв’язку з передачею цільових субвенцій із місцевих бюджетів.

Мова йде про передачу субвенцій на утримання доріг, будівництво футбольних полів та співфінансування проекту з ДФРР, на співфінансування проектів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я і хворим із хворобами системи кровообігу, а також на лікування хворих у обласній психіатричній лікарні № 2 смт Олика та капітальний ремонт приміщень обласної інфекційної лікарні.

Так, із зарічанського сільського бюджету для забезпечення фінансування робіт із утримання та розвитку автомобільних доріг буде передано 720 тис. грн.

Із ківерцівського районного бюджету будуть передані бюджетні призначення на співфінансування будівництва загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у селі Башлики в сумі 1 млн грн.

Павлівська сільрада передасть субвенцію в розмірі 750 тис. грн для забезпечення співфінансування робіт у рамках проекту будівництва футбольного поля зі штучним покриттям на території НВК І-ІІІ ступеня на вулиці Перемоги, 21 у Павлівці.

8,979 млн грн буде передано на забезпечення співфінансування проекту по вдосконаленню медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу та на будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селі Прилісне Маневицького району.

Своєю чергою, із закарпатського та рівненського бюджетів буде відшкодовано вартість лікування хворих із цих областей у Волинській обласній психіатричній лікарні № 2 смт Олика у сумі 1,7 млн грн. Ще 1,572 млн грн лікарні скерувала Івано-Франківська обласна рада.

Натомість Луцька міська рада та Княгининівська сільрада скерують в обласний бюджет субвенцію в розмірі 5,1 млн грн на капітальний ремонт приміщень обласної інфекційної лікарні в місті Луцьку.

Члени комісії погодили запропоновані зміни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus