USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Ліки, свічки та саморобний літальний апарат: з Луцька відправили допомогу військовим

2 Січня 2023 22:42
Волонтери благодійного фонду «Старе місто Луцьк» зібрали та відправили допомогу для військовослужбовців в Одесу, Херсон, а також на Бахмутський напрямок.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

За словами керівниці благодійного фонду Лариси Новосад, це перша відправка цього року.

Щоразу везуть чимало адресних посилок. Медикаменти, які зібрали волонтери Німеччини, нині відвезуть у лікарні. Усього – майже сотня ящиків.

«У цих коробочках знаходиться медицина на госпіталі міста Херсон і Одеси. Якщо нам кажуть, що потрібні газові грілки, окопні свічки, то їх у машину може поміщатися до 1000 штук і їхати однозначно на схід. Це наші сухпайки, які ми робимо. Вони йдуть на «нуль», – каже лучанка.
На запити військових намагаються реагувати одразу. Зі слів Лариси Новосад, найбільше бійці потребують теплого одягу та речей: спальники, термобілизну, теплі гумові чоботи.

«Кожна машина – це щонайменше 5 ящиків медицини. Це протизастудні, проти грипу, противіруски. Ті хлопці, які горять не раз, не два, телефонують нам і терміново просять, щоб ми долучилися до збору теплого змінного одягу, теплих курток», – говорить жінка.

Волонтерка Олександра Лисак цього разу збирається вирушати на південний напрямок. Перед цим була поїздка у Бахмут, де в ролі помічниці Святого Миколая роздавала подарунки дітям.

«Ми їздили до цивільного населення і розвозили продуктові набори. Люди дуже просили води, бо ми їм привозили крупи, тушонки, такі спеціальні набори з олією. Але вони попросили води. Їм немає навіть на чому каші зробити», – сказала волонтерка.
Серед речей, які везуть волонтери, – саморобний літальний апарат. Його змайстрував волинський умілець, – розповів волонтер Андрій Пудлик, який неодноразово возив допомогу на передову.
«За допомогою цієї пташечки можна відстежити бойові позиції ворога. Пташечка, генератори, фільтри для очистки води підуть на південний напрямок. Решта – одяг, продукти, амуніція, піде на східний напрямок», – говорить волонтер.

На кожну поїздку на передову на пальне потрібно в середньому 15 тисяч гривень. Зі слів Лариси Новосад, допомога кожного українця є важливою. Додає: не підбивала підсумків про волонтерську допомогу за рік, що минув, порахує усе, коли буде перемога.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus