USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Ліки в Україні утричі дорожчі, як у Польщі, – нардеп Констанкевич

5 Жовтня 2016 19:45
Медики Любешівської центральної районної лікарні скаржаться, що кількість людей у стаціонарі мінімальна у зв’язку з критично високою вартістю ліків.

Про це вони розповіли народному депутату України (від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП») Ірині Констанкевич під час її візиту у Любешівський район, – йдеться у повідомленні прес-служби УКРОПу.

Ірина Констанкевич зустрілась із лікарями та оглянула приміщення медичного закладу. Медичний персонал обговорив ряд питань, які сьогодні найбільше хвилюють працівників цієї галузі, а це – висока ціна на ліки, оптимізація лікарів другої ланки та медичне страхування.

Лікарі розповідають, що, зазвичай, пацієнти поступають у надважкому стані, коли вже немає іншого виходу. Головна причина – неможливість оплатити дороговартісні ліки. Як зауважила Ірина Констанкевич, «медикаменти у сусідніх європейських державах, наприклад, у Польщі», часом у три рази дешевші, аніж в Україні.

Нардеп зазначила, що «причина цього – монополізм у фармацевтичній галузі, який створила «злочинна влада». Проте, наголошує депутат, влада змінилась, а монополізм залишився.

Також під час зустрічі обговорили тему медичного страхування. На думку Ірини Констанкевич, Україні не варто орієнтуватись на Західні країни, оскільки їхня система не є досконалою. «Українська медицина потребує створення своєї моделі страхування, спрямованої на вітчизняні реалії», – наголосила народний депутат України.

Проблема, яка стосується лікарів – оптимізація ліжкомісць та скорочення медиків, зокрема, другої ланки. Варто зазначити, що цього року на Волині вже скоротили 3 % медичних працівників та 1800 ліжкомісць.

Причина такого критичного стану, на думку представниці УКРОПу, – традиційне недофінансування медичної галузі.

«Медична галузь стала маргінальною у нашому суспільному житті. Ніхто не думає про людей, йдеться лише про економію коштів, - наголошує Ірина Констанкевич. – У 2017 році зовсім не закладено фінансування на Національну академію медичних наук, її хочуть перевести на госпрозрахунок. Позбавлення державного фінансування спеціалізованих лікарських закладів медичної академії може призвести до їх закриття та припинення надання населенню висококваліфікованих медичних послуг особливо в частині онкологічних захворювань. Якщо відмовитись від медичної академії, то ми просто повернемось у «середньовіччя».

Ірина Констанкевич оглянула хірургічне та терапевтичне відділення. Завідуючі розповіли про проблеми, які існують в лікарні, зокрема, необхідність косметичного ремонту та нестачу функціональних ліжок.

Медичний заклад вже давно потребував ноутбук для роботи у системі публічних електронних закупівель «ProZorro». Керівництво лікарні звернулось за фінансовою підтримкою до фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Під час зустрічі з колективом Ірина Констанкевич вручила від фонду комп’ютер. Також нардеп передала сертифікат на медичне обладнання від Фонду головному лікарю Ветлівської дільничної лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2016 20:25
Неправда
anna до Анонім Показати IP 5 Жовтня 2016 21:46
Правда. Багато років купую ліки за кордоном. Не в три а в два точно дешевші. І менший процент купити неякісні ліки.наприклад як в нас штампували на Закарпатті.
Ира до Анонім Показати IP 6 Жовтня 2016 17:59
Аминовен інфант для недоношених купували в Польщі. В дитячі лікарні Луцька він коштував 620 грн., в Польщі 250 в перерахунку на гривні ( 1 флакон, а брали 15). Правда, відпускають там по рецепту.
наталя в до Ира Показати IP 14 Січня 2017 19:05
напишіть де купити в польщі аміновен дуже потрібно
ген Показати IP 5 Жовтня 2016 20:53
Захворів-помирай.Зарплати навіть на продукти не вистачає!
кум Показати IP 5 Жовтня 2016 22:05
то хай поділеться на ліки з свого бюджету -балаболити дупутати всі УМКІ
Нардеп Показати IP 6 Жовтня 2016 11:05
Нардеп зазначила, що «причина цього – монополізм у фармацевтичній галузі, який створила «злочинна влада». Проте, наголошує депутат, влада змінилась, а монополізм залишився.... 3 роки тому уколи коштували 84 грн, тепер 240 грн. То Янукович винен, чи Констанкевич ще спить.... ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus