USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лісівники разом зі школярами висадили на Волині новий ліс

4 Травня 2022 22:14
Під час війни волинські лісівники продовжують займатися своїм основним завданням – збереженням і створенням лісів. Залучають до акції і юних учасників лісової школи. З початку року спільними зусиллями створено не одну нову ділянку майбутнього волинського лісу.

Цьогорічна лісокультурна весняна кампанія минула без яскравих масових заходів, проте всі акції з лісовідновлення виконано вчасно. Долучилися до доброї справи також внутрішньо переміщені особи, вихованці шкільних лісництв, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Цього року вперше на Волині вдалося реалізувати «зелений» проєкт із міжнародною організацією «Мамо, посади дерево». Відповідно до умов проєкту, в Колківському лісовому господарстві знайшли спеціальну ділянку та створили новий ліс.

«Усього ми висадили 3010 дерев. Загалом протягом лісокультурної кампанії висадили один мільйон 254 дерева: 850 тисяч сосон, 185 тисяч дубів», – розповіла інженер лісових культур Колківського лісгоспу Алла Ольховик.
Волиняни активно виконують президентську програму «Зелена країна», адже якісного посадкового матеріалу мають вдосталь. Особливо тішить лісівників, коли до них звертаються небайдужі до природи громадські організації, аби спільними зусиллями створювати «зелену» країну.

Менеджер проєкту «Мамо, посади дерево» Марія Вітюк зазначила: «Ми залучаємо бізнес і пересічних громадян до відновлення лісу. Ми вже висадили 85 тисяч дерев і не зупиняємося. Наприклад, за кошти наших меценатів висадили в Маневицькому районі ліс».

Висаджували дуб та сосну звичайні, а також червоний дуб. До висадки дерев залучили вихованців місцевої лісової школи.

«Діти мають велике бажання, адже насамперед вони відпочивають на природі, що приносить їм задоволення, і мають можливість поспілкуватися з природою. На жаль, в умовах воєнного часу ми не маємо можливості долучити до такої акції більше діток», – розповіла керівниця Рудниківського шкільного лісництва Оксана Корчук.

9-річний Матвій уже вдруге цього року допомагає висаджувати дерева. В майбутньому хлопчик планує стати лісівником. «Ми садимо ліс для того, щоб була природа, кисень. Я навіть планую в майбутньому стати лісівником, а потім головним лісничим», – зазначив він.

Лісовідновлення на Волині вже проведено на площі понад 2000 гектарів, із висаджених вручну – 1240 гектарів.

Головний лісівник Волині Олександр Кватирко зауважив: «Лісівники Волині як завжди – на своїх робочих місцях. Завдяки нашим захисникам ми маємо можливість працювати. Ми робили і далі зробимо все для забезпечення надійного тилу, збереження економіки країни, для нашого мирного завтра».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus