USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лісівники обіцяють заготовити березового соку вдвічі більше торішнього

9 Квітня 2010 17:29
Підприємства Державного комітету лісового господарства мають намір збільшити заготівлю березового соку в порівнянні з минулим роком на 89,9% - загалом обіцяють зібрати 3 тисячі тонн, - пише «Український лісовод» .

У 2009 році підприємства Держлісгоспу заготовили 1,58 тисячі тонн березового соку. Причому, найбільша кількість була зібрана у Волинській і Чернігівській областях.

У повідомленні прес-служби Держлісгоспу наголошується, що лісівники стурбовані тим, що на території України низка консервних заводів виробляє значно дешевший продукт. Він нібито позиціонує, як «березовий сік». Насправді – із звичайної води, лимонної кислоти і підсолоджувачів.

«Зараз із боку державних органів контролю практично не проводиться робота з виявлення фальсифікованої продукції на переробних підприємствах і в торговельних мережах», - скаржаться лісівники.

Держлісгосп нагадує: для заготівлі березового соку необхідно отримати спеціальний дозвіл - лісовий квиток. Для власних потреб населення проводить заготівлю лісових ресурсів безкоштовно. Проте заготівля березового соку, як для власних потреб, так і для промислової заготівлі, проводиться з обов'язковою випискою Лісового квитка.

За недотримання цієї вимоги заготівникам-порушникам загрожує не лише штрафи від 173 до 760 гривень, але й кримінальна відповідальність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus