USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Головне – не нашкодити дереву: на Волині розпочався сезон заготівлі березового соку

12 Березня 2024 23:54
Жителі Волині можуть збирати березовий сік лише на власних присадибних ділянках. Робити це у лісах, парках чи скверах – заборонено.

Про це повідомляє Поліський лісовий офіс.

Збирати сік варто лише із «дорослих» дерев, діаметр стовбура яких уже не менше 20 см. Потім обовʼязково потрібно «залікувати рану» – закривши зроблений отвір деревʼяною пробкою чи воском.

Та й сам збір із висаджених власними руками беріз теж має бути розумним. Головне – не нашкодити дереву. Адже за умови неправильної експлуатації воно може просто загинути в результаті.

А от щодо збору в держлісфонді є свої правила.

Читати ще: На Волині почне діяти заборона на вилов щуки в нерестовий період

Для такої заготівлі необхідно мати лісовий квиток. Отримати його можуть як фізичні особи, так і підприємства, які спеціалізуються на зборі та переробці природних продуктів.

Філії Поліського лісового офісу цього сезону планують зібрати не менше 70 тонн сирцю та переробити понад 50 тонн березового соку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus