USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лісівники самі точать березовий сік. Інших збирачів лякають штрафами

26 Березня 2010 10:32
Нинішнього сезону волинські лісівники планують заготовити 1 100 тонн березового соку – торік зібрали 800 тонн цілющого напою.

Лісівники застерігають, що за самовільно підсочене дерево берези, діаметром до 30 сантиметрів, порушників каратимуть штрафами у 391 гривню 32 копійки. Крім цього, на них будуть накладати адміністративні стягнення в розмірі 5 мінімальних заробітних плат.

Як стверджують спеціалісти, з однієї берези можна зібрати лише 2-3 літри соку на добу. Від цього дерево виснажується і відновлюється досить довго. Якщо про нього не подбати, то за 5-6 років згубного використання воно може загинути.

У разі потреби, лісівники радять звертатися безпосередньо до лісництв.

За 15 днів напій будуть реалізовувати в Сокиричівському, Берестянському, Горинському, Цуманському, а також у лісництвах Маневицького лісгоспу. Тут, а трохи згодом і в найбільших супермаркетах Луцька свіжий екологічно чистий напій можна буде придбати за досить помірними цінами.

До слова, з одного дерева в заготівельний сезон можна зібрати 100 літрів соку, - повідомляє служба інформації ВОДТРК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus