USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ліс на Волині: зміна облич не змінила системи. РОЗСЛІДУВАННЯ

15 Липня 2014 10:00
Незалежне розслідування щодо діяльності структур Волиньлісу у сфері виготовлення палетної заготовки має своє продовження. Його, вже вдруге, набравшись досвіду європейських компаній та проаналізувавши зміни, які мали місце протягом останніх місяців, провів громадський активіст Ігор Семенюк.

Інформаційне агентство Волинські Новини публікує результати дослідження без змін:

Чотири місяці тому, у світлі революційних подій, найактивніші революційні громадські об’єднання добилися звільнення головного лісівника-корупціонера Волині Колісника Б.І. Більшість мешканців області, які мають хоч опосередковане відношення до лісової галузі, видихнули з полегшенням – нарешті галузь може стати на шлях змін, ефективного використання державних ресурсів, примноження ефективності від господарської діяльності та зміни вищого керівництва держлісгоспів.

Майже два місяці галузь функціонувала без керівника і 25 квітня новим начальником ВОУЛМГ став свободівець Мазурик В.В. Під пильним наглядом громадськості новий керівник приступив до роботи. Перед ним постали надзвичайно важливі завдання: відновлення галузі, підвищення ефективності господарської діяльності, викорінення корупційних схем. Василь Васильович в день свого представлення запевнив громадськість, що зробить кадрову чистку в структурі, відповідно реагуватиме на факти діяльності корупційних схем в галузі.

Спробуємо провести проміжну оцінку діяльності нового керівника згідно з підсумками двох місяців роботи:

Кадрова чистка: в структурі ВОУЛМГ за цей період звільнили лише головного інженера та головного економіста. Конкурс на заміщення цих посад так і не оголошено.

Ситуація з директорами лісових господарств не краща – за 2 місяці звільнили та призначили лише три нових директора (Цуманського ЛГ, Колківського ЛГ та Ратнівського ЛГ).

Корупційні схеми: 1 травня була опублікована стаття "Спадок Колісника: корупційні схеми у Волиньлісі. Розслідування", в якій викривалась одна з найпотужніших та найприбутковіших корупційних схем області. З результатами розслідування чи не найперші були ознайомлені Мазурик В.В. та Черняков В.

Проте за два місяці в цьому напрямку не було зроблено кроків. Лише найбільший волинський посередник фірма «ПСБ Волинь» згідно з погодженням Агенції лісових ресурсів підняла середню ціну по контракту з 93 євро за м3 до 101 євро за м3. Ніхто не задавався питаннями фактичних та залікових розмірів, переходу від посередників до укладення контрактів напряму, ефективності переробки ДЛГ. Як з’ясувалося, старі корупційні схеми продовжують діяти. Погодження будь-якого нового контракту відбувається і далі в Укрлісконсталтингу лише для «своїх». Новий начальник ВОУЛМГ Мазурик В.В. став заручником системи, коли непідконтрольні йому директори саботують роботу. Зміна облич не призвела до зміни системи.

Директори лісгоспів мовчать про те, що фірма-монополіст «ПСБ Волинь» диктує власні умови у сфері переробки круглого лісу. Згідно з інформацією, що стала відома від працівників управління лісового господарства та працівників лісгоспів (зокрема від начальника виробничо-планового відділу Новосада Г.О.), за всіма контрактами та фірмами-експортерами палетної заготовки в області стоїть фірма «ПСБ Волинь» в обличчі директора Тищенка А. Кому вигідна така співпраця?

Саме тому з’явилася потреба розвінчати ще один міф в лісовій галузі – про ефективність власної переробки ДЛГ. Інформація може стати приводом для відкриття десятків кримінальних справ.

Власна переробка ДЛГ. Наскільки це ефективно?


Для виготовлення 1м3 палетної заготовки 1 сорту по документах ДЛГ списують 1,8м3 кругляка лісу. На одному з волинських приватних підприємств провели експеримент, записаний на відео, щоб підтвердити чи спростувати цю інформацію.

Створили майже ідеальні умови переробки, взяли 0,78м3 кругляка вільхи, з якої вийшло 0,251м3 палетної заготовки першого сорту. В пропорційному співвідношенні виходить, що для виготовлення одного м3 палетної заготовки 1 сорту необхідно 3,1м3 круглого лісу.

Це - в умовах наближених до ідеальних, на сучасному обладнанні і з листяної породи. В хвойних порід об’єм використання буде ще більший - за рахунок випадаючих сучків. Де ДЛГ беруть ще як мінімум 1 м3 круглого лісу для виготовлення продукції? Круглий ліс, що не обліковується по жодних документах, в реальності переробляється.

А чи бачили ви, на якому обладнанні переробляють продукцію наші ДЛГ? Яка насправді реальна цифра використання круглого лісу для виготовлення готової продукції? Саме заниження норми використання директорами ДЛГ хоч якось дозволяє обґрунтувати економічну ефективність від власної переробки. В реальності ми маємо шалено затратне та збиткове виробництво, яке рано чи пізно знищить саме себе (це нагадує фінансову піраміду МММ, в яку держава «як лох» постійно вкладає гроші, а керівники звітують про високі економічні результати).

Перша ж перевірка норми використання та списання круглого лісу може стати приводом для відкриття кримінальних справ на директора лісгоспу, головного інженера, головного економіста. Посадові особи, які підписували документи по списанню круглого лісу, крадуть самі в себе, крадуть в держави. Громадськість вимагає не зміни імен, громадськість вимагає зміни системи!

ДОСВІД ЄВРОПЕЙСЬКИХ КОМПАНІЙ

На початку червня 2014 мені випала нагода побувати на потужних італійських деревообробних підприємствах, поспілкуватися з провідними топ-менеджерами та директорами. Так, великі компанії (річний об'єм 50 000 000 євро, а весь Волиньліс має оборот в рік від 10 000 000 до 12 000 000) готові імпортувати з України. Однак вони не можуть зробити цього, тому що «Укрлісконсталтинг» не погоджує нових контрактів, а працює лише за старими. Я особисто бачив на італійських фірмах відвантажену українську продукція, яку їм, скоріше за все, перепродав посередник ПСБ. Кому вигідне подальше функціонування корупційних схем? Хто забирає державні кошти в приватні руки?

В мене, як економіста, виникають відразу питання: чому наші лісівники ріжуть ліс та водночас приховують прибутки та відповідно податки? Навіщо ДЛГ займаються переробкою, якщо затрати більші прибутку? Беручи громадський ліс, вони бездарно його обробляють на застарілому обладнанні і держава не отримує з цього жодного прибутку, лише «красиву» господарську діяльність по документах. Рубки головного користування варто освоювати, але хіба не простіше продати круглий ліс на верхньому складі та відразу отримати прибуток та вигоду для держави?

ПРОПОЗИЦІЇ

Пропоную ДЛГ припинити варварську експлуатацію громадського лісу! Мешканці Волині задаються питанням збереження та примноження лісових ресурсів. Декілька простих кроків допоможуть упорядкувати галузь, а ДЛГ почнуть отримувати прибуток вже з наступного місяця. Важливі речі та кроки варто робити вже:

1) Відмінити самий корупційний та хижацький метод знищення лісів – спецаукціон! Цей вид аукціону був використаний для функціонування схеми відкату колишнім головою Державного агентства лісових ресурсів Сівцем В.М. для так званих «гігантів» переробки, які купують на спецаукціоні кругляк за заниженими цінами (150-180 грн за м3, коли реальна аукціонна ціна 300-500 грн за м3), а різницю в цінах сплачують у вигляді «відкатів» та хабарів посадовим особам. Весь ліс вивести на онлайн-аукціон, що буде проводитись два-три рази на місяць, як це робиться в європейських країнах.

2) Варто заборонити лісгоспам везти ліс на нібито власні переробні лінії без аукціону. Насправді всі переробні лінії в області належать ПСБ або фірмам Колісника Б.І.. ПСБ на сьогодні руками лісгоспів заробляє кошти, обходячи аукціони і фактично має необмежений доступ до сировини за рахунок лісгоспів. Це теж схема придумана Колісником Б. та Сівцем В., яка успішно діє і сьогодні. Таким чином лісгоспи заробляють не для держави, а для приватних фірм.

3) Якщо деякі лісгоспи мають власне обладнання – створити термінові групи з відповідних органів (громадська рада, податкова, правоохоронні органи) для перевірки норм використання та списання круглого лісу.

4) Знищити Укрлісконсталтинг і голові Агенства лісових ресурсів, ініціювати перевірку Прокуратурою та УБОЗом перевірити витрати та списання деревени, затвердження контрактів, рівня рекомендованих цін.

5) Заборонити лісгоспам розвозити по підпільним пилорамам ліс (нібито, на власні потреби) і за надані послуги розраховуватись круглим лісом!

6) На державному рівні заборонити експорт круглого лісу через посередників. Дана сфера діяльності має бути конкурентною та прозорою

ЕПІЛОГ

Вся структура ДЛГ побудована таким чином, що лісгоспи майже не мають власних потужностей (а обладнання, яке мають, – орендоване), а в економічних звітах відповідні відділи та бухгалтерія підсумовують колосальні потужності та великі об’єми переробки.

Насправді витрати на вирубку, транспортування, переробку, сушку – скажені. Можливо, варто зізнатись громаді області, що ДЛГ не займаються переробкою? ДЛГ платять за всі послуги приватним підприємцям, а зрештою залишаються з боргами. Можливо, і справді час подивитись в очі одне одному і визнати, що державне підприємство завжди буде гіршим господарником, ніж приватне. Можливо, продавши 30000 м3 кругляка, який ДЛГ використовують в місяць прямо на верхньому складі і відразу отримавши прибуток та сплативши податки (60грн з м3, в сумі 1 800 000 грн. в міс.) в державний бюджет, функціонування та діяльність ДЛГ стануть виправданими, а громада отримає ефективне використання національного лісу та примноження національного багатства.? Питання залишається відкритим. Але якщо сьогодні не бити на сполох – то що ми залишимо нашим нащадкам завтра?

Загалом система управління лісовим господарством побудована таким чином, що зловживання окремих посадових осіб призводить до корупції в усіх сферах галузі. Лише систематичне реформування та зміна принципів управління зможуть викорінити корупційні схеми та відродити галузь. Тут може стати корисним досвід європейських країн: Чехії, Польщі, Словаччини, Словенії. Реформування лісової галузі повинне бути чи не найпершим завданням президента України Порошенка П., Кабінету міністрів, майбутнього нового Парламенту.

Вихід один – або почати відродження галузі вже сьогодні, або дочекатися поки вона сама себе знищить безглуздою господарською діяльністю.

P.S Завдання даної статті – не очорнити посадових осіб чи викрити факти їхньої халатності, корумпованості, головне завдання – припинити безбожне нищення громадського лісу та неефективне використання головного природного ресурсу Волині. Про результати наведеного розслідування повідомленні відповідні органи, які вже проводять попередній збір інформації та готуються до відкриття кримінальних справ.

P.S.S.: Вчора на каналі ICTV в програмі "Дістало" опублікували незалежне журналістське розслідування, що підтверджує відновлення старих корупційних схем (початок на 34 хвилині).

Тестовий розпил палетної заготовки (частина 1)


(частина 2)

(частина 3)

(частина 4)


Ігор Семенюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 68
ігорю Показати IP 15 Липня 2014 10:53
Цікаво, Ігаре, а журналістське розслідування ти робив згідно усіх канонів: запити іт.д., чи тільки з документів реберів. І що ж тепер виходить, що переробки не потрібно, так. Дійсно, нащо заморочуватися на переробку, давайте просто кругляк продавати. Схеми працюють, а нова влада волині і не знає. І директорів мало познімали і управління мало почистили. А не знаєте, чого, бо ті хто залишилися видно вже стали угодними. Всіх же профпригодність перевіряли: "Ти з нами?". А в Колках зараз хто дироектором, часом не той, що схеми батьків продовжуватиме? А мама знає як "працювати". Мама правити хоче! І громадська рада мовчить, бо видно вже з усіма домовилися. Словом не в Коліснику люди справа, а в тому, що зараз треба показати, які всі погані і які вони хороші. А якщо копнути, то там про всіх можна сказати. Ти Ігорю, про членів ромадської ради зроби розслідування, про нові призначення, про юристів, які тепер про усіх лісгоспах дань збирають. Про те, чого досі перший на посадююю Не будь тряпкою. не переписуй,те в чому не розумієшся.
писарчуку до ігорю Показати IP 15 Липня 2014 17:31
на тобі шапка горить, от і страхаєш хлопця. Прийде кінець вам рано чи пізніше "соплі януковича"
волинь до писарчуку Показати IP 15 Липня 2014 17:51
соплі зараз до прибуткової галузі лізуть. смішно дивитися як сопля обс..є людей які все життя працюють в галузі
тобі до волинь Показати IP 15 Липня 2014 19:05
ти не працюєш- ти крадеш наш Громадський ліс ! під вивіскою Переробка!!!
ха ха до тобі Показати IP 16 Липня 2014 09:52
залиш свої здогадки при собі)
до до волинь Показати IP 16 Липня 2014 17:08
галузь не чіпай, бреши іншим лохам, і Волинь себе не називай- дуболоб
11 до ігорю Показати IP 15 Липня 2014 18:03
пацана на халяву влаштували в Ківерцівський лісгосп, то він ще й за рахунок лісгоспу на тиждень в Італію з"їздив. а це передбачено у витратах лг? а він взагалі на роботу з"являється??? з такими працівниками багато наробиш) тільки те і робить, що всяку гидоду в СМІ пхає. А люди хто не розуміється той і всерйоз сприйме.
Анонім до 11 Показати IP 15 Липня 2014 19:00
А як же 65 постанова про заборону таких відряджень? Буде робота для кру.
як раз до 11 Показати IP 15 Липня 2014 19:08
як раз хлопець за місяць праналізував і вам правду написав- Бовдури!
лісгосп до як раз Показати IP 15 Липня 2014 19:39
то нехай зарплату назад перерахует,
тут до лісгосп Показати IP 15 Липня 2014 20:39
ви всі повинні нашій громаді повернути награбоване і сісти на нари , а парніше хай далі вас розрулює( надіюсь на черзі Дуб, Ягода, Гриби), пипець вам лісники дуті.
Анонім до як раз Показати IP 16 Липня 2014 09:53
хто тут бовдур це ще питання
слідчий до 11 Показати IP 19 Липня 2014 20:46
зрозуміло,за кожну посаду брали кошти.
до" Канона" від кома до ігорю Показати IP 15 Липня 2014 21:58
по всім канонам- ви негідники,раз ви пишете таку несінитницю після правди в цій сатьї! Чому ви не можете всі разом признатись в тому, що ви просижуєте штани по кабінетах Волиньлісу?! Вас всіх може замінити 2 комп'ютера, а вас там 40 чоловік!!! І таке саме в Лісгоспах!!! Жах і верх цинічності так витрачати Громадські кошти на Армію-нероб- статистів!!! з нашого Волинького лісу -ці кошти на ваші фальшиві зарплати!!! Ще й грабіжники керівники -всі до єдиного!!!!! З повагою ,незгідні з директорами і слабовольним Мазуриком, молоді лісничі Волині.
працівники до до" Канона" від кома Показати IP 15 Липня 2014 22:06
В нас зарплата працівника управління менше чим зарплата в лісгоспах, або при вас.... васі.... кількість стала 29 . А вот його михайло ...... все покрито мрахом
*> до працівники Показати IP 16 Липня 2014 07:08
Чому мраком................. знайомтесь Дербаль Михайло - провідний економіст Ковельське ЛГ, який там, мабуть, жодного разу не був? Тільки не зрозуміло з яких причин на яких підставах сидит в управлінні, робить "перевірки". Робота для органів що в табелі обліку робочого часу, документальне підтвердження його "робіт" .................
Ще Показати IP 15 Липня 2014 11:41
Ще так поріжуть якийсь час ,і "колісниченко-2" буде говорити ,що наші люди повирізали ліс і тому в нас катастрофа ,як "1" говорив про Закарпаття.
Йуха Показати IP 15 Липня 2014 12:06
Був в конторі лис,хитрий-хитрий лис,лис зрубав тут ліс,лис зрубав там ліс,щось комусь заніс,на когось доніс -прямо в держкомліс,вище знов поліз. Хтось приніс знов лист,що пропав той лис,сів в контору лис -другий хитрий лис
!!! Показати IP 15 Липня 2014 12:12
Скоріше Мазурика звільнять, а ніж юриста!!))
Йуха Показати IP 15 Липня 2014 12:16
Ліс, зелений ліс,темний-темний ліс,бик якийсь приліз ,взяв зрубав весь ліс ,другий бик приліз ,вкрав у нього ліс ,дулю мав під ніс ,хто рубав той ліс..
Йуха Показати IP 15 Липня 2014 12:19
-А лісники що, а лісники кажуть "ліс був ,є і буде ,але нас не буде,а жити треба"
Анонім Показати IP 15 Липня 2014 13:30
так, стаття цікава, особливо про зміну системи як ВВ старається, аж 3 директорів поміняв, чого, Ігорю, мовчиш, що Вовк і Любінець його на х,, послали і так зроблять решта. Бо всі кадрові призначення, які відбулися це повна фігня, Ребер - злодюга, Турянська тоже, Мірошниченко - в Києві бізнесу мало і тд. і тп.
23 Показати IP 15 Липня 2014 14:16
син пристроіний горбата коханка тоже хто дальше?
Анонім до 23 Показати IP 15 Липня 2014 16:34
А хто така горбата коханка???
Анонім до Анонім Показати IP 16 Липня 2014 07:09
лідок?
Йуха до 23 Показати IP 18 Липня 2014 15:42
дууууумай
1112 Показати IP 15 Липня 2014 14:37
Резонансно прокуратура порушила справу по факту незаконної приватизації ДП СЛАП "Камінь-Каширськагроліс" і все затихло... правоохоронці вмили руки, так само буе з усім іншим
до до 1112 Показати IP 15 Липня 2014 15:35
вовк іван і сергій- це негідники!!!! ще коліснику повчитись
з колишніх Показати IP 15 Липня 2014 15:10
Колісник вже не працює, але складається враження ,що нову команду влаштовує ситуація яка була при Коліснику. Висновок: нова команда не може змінити ситуацію ( професійна непридатність), або не хоче ( самі не "білі і пухнасті"). Після всіх тих публікацій і коментарів в тому числі і лісової охорони ( доволі відвертих і цинічних), керівництво ОУЛГ повинно моментально відреагувати і прийняти відповідні кадрові рішення,однак цього невідбувається. Новий керівник в Колках-запитань більше ,ніж відповідей.Директори лісгоспів, лісничі на роботу приїздять з інших районів,часто один одному назустріч, спалюючи державні кошти на бензин. Це продовжується щоденно.Дожитись до того, щоб приватникам возити деревину на переробку,за дану послугу розраховуватись деревиною і в кінцевому результаті показувати як власну переробку. Які спеціалісти, такі і ревізори.Ворон ворону- ока не виклюне. Оце і все резюме.
а до з колишніх Показати IP 15 Липня 2014 22:51
чув у Львові задок свій пристроює, синків також.....
2 Показати IP 15 Липня 2014 15:43
Все набагато ширше: сбу, прокуратура і міліція (розуміється верхівка) благословляють і "обслуговують" цей бардак. І це вся економіка держави так "перевернута": вугільна галузь, надракористування, будівництво, ЖКГ, автодори, сільське господарство, транспорт і т.д. Люди, ви собі уявіть масштаби. Слава Україні.
oak Показати IP 15 Липня 2014 16:08
От читаю цю статтю і думаю, чи ти Ігор від народження такий "з відхиленнями" чи проходив спеціальні курси "підвищення кваліфікації"? Знаєш, що тебе спровокувало на цю статтю? Те, що тобі відмовили продавати палету на твої Італійські фірмочки, які хотіли оплачувати палету через місяць після того, як автомобіль прибуде в Італію. І тобі нагадати які пилені і залікові розміри ти вимагав в контрактах? А тут в 9 абзаці ти знову чіпляєшся до допусків, які перебдачені ГОСТом і які ти ж і хотів для свої Макароників. То ти ж до того Лицемір! Музурик крім того, що став заручником системи Чернякова, так він ще й є заручником Правого Сектора. То ж Ви ходите до нього на прийоми мало не щодня - як не Семенюк то Данильчук. А скільки людей від ПС працює вже в системі? Один Ваш адвокат недороблений який сидить в управлінні чого вартує? Ти ж сам Ігоре рахуєшся інженером з реалізації в ДП Ківерцівське ЛГ. Вже забув? А на робочому місці то ти не буваєш... А начальник н/с в Ківерцях ? Проробивши 2 дні питає, де можна в Ківерцях пилораму придбати. Ти предяви з печатками і підписами копію акту виконаних робіт по ЛГ в якому буде виходити цифра 1,8 кбм/кбм. Шут ти гороховий. Буде 2,5-2,8 - в цих межах. 3,1 на листяній палеті - погодитись можна. За умови, що горбиль обробляти на круглопильних верстатах. (В чому ідеальні умови виробництва? По відео обладнання таке ж як і на ЛГ) НА ХВОЇ НОРМИ БІЛЬШІ? Хлопче піди посповідайся! Визьми собі на замітку - на хвою норма завжди буде менша ніж на листяному. І питання не в сучках, а в збіжності і кривизні. І виробництво палети зараз по ЛГ прибуткове (навіть при ціні 101 євро). Хоча так, Укрлісконсалтинг зараз вимагає знизити її до 94 євро. Оборот ВОУЛМГ на цей рік сягне 30 млн.євро.. Я не берусь стверджувати чи спостовувати, що спецаукціон використовувся для відкатів, але: 150-180грн середня по спецаукціону? По Волині мінімальна ціна на т/с тв/л для ВПМ - 180. На м/л т/с, на хвойну, на фанеру рядову - ціни тільки зростають. Ти хоч би проглянув результати аукціонів цих перед тим як писати цей вздор. І ф/с рядова продається як раз по 500 грн а то і більше. Жодна лінія по ЛГ не належить ПСБ! В деяких ЛГ їхні люди надають послуги на ДЕРЖАВНИХ верстатах, переробляють державний ліс, і продає продукцію переробки ЛГ. І ПСБ для справді своїх ліній купляє сировину на аукціоннах . Коліснику, так десь 4 лінії належать йому. ЛГ платить оренду і працює абсолютно сам на себе. Пишеш про громадську раду? Які мають бути її функції? Тож вже одна створена при управлінні. Толку? Вирішують свої питання, як і Ви. Це я так вскольз описав грубі брехні в твоїй статті. Що 1 що 2... Нема слів. Займись краще своїм курєрством чи чим ти там раніше займався і не лізь туди, про що ти маєш лише поняття, але аж ніяк не професійні навички. писате таке - це просто намагатись маніпулювати людьми, які нічого не розуміють про ліс (окрмі рекреації і шашлику). Чекаю твоєї відповіді. Готовий до дискусії - звідки в тебе настільки неправдива інформація.
народ від "свободи" до oak Показати IP 15 Липня 2014 16:42
я згідна з oak вони призначали Ігоря в лісгосп на зарплату - провідного інженера, він в італії був ,відрядження привіз, а тут новосад з мазурком правдиві. Новосад замучив всі лісгоспи то весілля - то будівництво ( дошка, лак)
до до oak Показати IP 15 Липня 2014 17:38
писав Бовдур зомбований Колісником( старий Гвардєєц), шкода, що ви злобу на Ігора виливаєте і махаєте руками . Правильно автор написав: не переводьте ідіоти наш Ліс!!! не чіпайте його!!!
ить до oak Показати IP 15 Липня 2014 17:49
Те, що хлопець неосвічений зас...нець погоджуюсь 100%. Нехай спочатку піде поучиться на інженера чи лісничого, а тоді свою філософію розводить. Хоче собі гарно працевлаштуватися, а сам зеленого розуміння в роботі галузі не має. Думає, як ребариха скаже, так і буде.
до до ить Показати IP 15 Липня 2014 19:10
як раз, у вас повчись і..... Дурак
час шарікових до ить Показати IP 18 Липня 2014 17:45
Неосвічений? Ні, він добре знає що робить. Знищення системи переробки продукції є головним завданням лісового "революціонера". Перетворення лісового господарства в примітивний базар розпродажу сировини. Головне, для вигоди італійських друзів. Автор є метеликом-одноденкою в цій галузі. Йому геть однаково, що продавати. Сьогодні ліс,а завтра сиру нафту. Додану вартість, а відтак прибутки, податки, робочі місця нехай отримують мешканці Італії. А волиняни хай пиляють кругляк і заглядають в рота іноземцям. Ось і весь патріотизм командировочного по закордонах.
до до час шарікових Показати IP 19 Липня 2014 21:03
дурня написана
1111 до oak Показати IP 15 Липня 2014 20:39
Обламалась схемка (палети Макаронікам) гамнюка малого, от і рішив херню якусь написати. Подивись звіти аукціонних торгів вони доступні для всіх подивись на ціни!Програма "Дістало" тут дійсно журналісти показали для всіх доступно та внятно де собака зарита, хто дійсно витягує колосальні кошти. А тобі Волосатіку світить Стаття 151-1 «Наклеп». Згідно зі статтею, наклеп карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 200 годин, або виправними роботами на строк до 1 року. Дрова будеш рубати цілий рік своїм макаронікам.
прокурор до 1111 Показати IP 15 Липня 2014 22:55
ні не світить йому нічого. Світить всій організованій злочинній групі - працівникам керуючої і підписуючій частині Управління . Прохання займати чергу в наші приймальні завчасно.
*\/* Показати IP 15 Липня 2014 16:20
Мабуть помагала нова молода команда «профффесіоналів» :Величко, Дербаль, Турянська
Ден Показати IP 15 Липня 2014 16:44
Давайте поговорим за директорів : 1.В Ратно директор який даже забора не покрасив як був лісничим 2. Камінь-Каширськомуагролісі директор дав 1200000 тис.грн. Шереметі щоб той мазу тягнув за нього і Василю Васильовичу їздив по вухах що може хватить виганяти директорів почекаємо коли контракт закінчеться. 3.Діма Войтюк кум Мазурика 4. Ребер Юрка всі ми знаємо як він туда попав тількі цікаво за які заслуги? Напевне добре Колісника зливав і всіх в управлінні правому секторі чи гр. раді. 5. Любешівагроліс Віктор Симонович друг комуніст а Адама Мартинюка А ти Ігорю не плюй в колодязь, з якого воду пєш .і я згідний з oak ти засранець малий P.S Вибачаюся за помилки просто з телефона писав
бз до Ден Показати IP 15 Липня 2014 17:34
ти в корінь зла дивись, а не кидайся на колодязь, який наповнений отрутою вашою" лісоідіотів"
123 Показати IP 15 Липня 2014 16:54
люди милі поки у нас не переродиться нація толку ніякого не буде і буде відповідна законодавча база
боровненці Показати IP 15 Липня 2014 18:06
то що буде з нашим вовком, хватнув лісхоза, в рік один мільйон оренди платить йому держава. всі мовчать, всім добре. буде ще один майдан в камені, якщо справу замнуть
макс Показати IP 15 Липня 2014 18:12
"""""Кадрова чистка: в структурі ВОУЛМГ за цей період звільнили лише головного інженера та головного економіста. Конкурс на заміщення цих посад так і не оголошено"""""""""""""". А давайте свіх, до останнього лісника порозганяємо. Віддамо ліс правосєкам для """""""" вишколу""""""""".
ааа до макс до макс Показати IP 18 Липня 2014 15:28
читай газети, там якраз і є оголошення Конкурс на заміщення цих посад
oak Показати IP 15 Липня 2014 23:46
Ох, шановне панство. Пізня година, але перегнялув детально ваші відеоматеріали. Част.1. Ігоре, ти знаєш чому в ЛГ сировина на переробку точкується поштучно? Чому сортується до діаметрах? Чому не вказуєте товщини пропилів, чи це принципово не важливо? Част.2. "матеріали для продовження роботи"? Серйозно? А технічно правильно як називається дана продукція? Технологічні назви верстатів хоч знаєш? Част. 4. Одне зауваження, якби Ви хоч раз обміряли як прицюють ЛГ то б побачили, що коли митниться 19 мм, пиленим - 21мм. Відповідно 22мм - 20 мм. Як висновок: скільки перепаскудили деревини на 98 палетну заготовку, який мав йти на 143. От тобі і +0,2-+0,3 кбм. Переробщики х...ві.
переробник до oak Показати IP 16 Липня 2014 07:01
ви шановний- пустослів, ви , як російське телебачення: перекрутили правду і ображаєте всіх. А на відео чітка робота і для такої деревини сама актуальна. Ви обманюєте і себе і всіх читачів- в лісгоспах ніхто нічого не рахує! спочатку ріжуть, а потім готову продукцію перемножують на 1,8 м3 і писарчуки- майстри подають в контору на списання!!! Далі більше- всі закривають очі і роблять вигляд , що це так має бути. Соромно і страшно , що ви такі НЕПРОБИВАЄМІ.
небайдужий Показати IP 16 Липня 2014 10:20
В цій ситуації треба діяти дуже рішучо. Пропоную: 1. Мазурика на х.. с пляжа з нього керівник - як з чл молоток, 2. все правління передати в руки шеремети та нельки. воно все одно тут самі головні. 3. лідку віддати назад в руки ребара хай з нею махається 4. дербаля поставити там де взяли і більше не чіпати шоб не воняло. 4. ігоря семенюка відправити в італію хай далі вчиться ліс переробляти а як приїде сюда, то ліс закінчиться і переробляти нічого не треба буде, вопрос буде закритий. 5 новосада нагородити грамотою за те що так вміло прогнувся , шо шереметі з паперецк0ю ще вчитись і вчитись. А саме головне - віддати всю переробку в приватні руки а лісники хай дрова рубають і величка кормлять а то воно таке несчасне тільки сльози сострадания визиває. ну і на последок поцілуйте всі пана колісника в зад може пригодиться на майбутнє.
знаток до небайдужий Показати IP 16 Липня 2014 11:21
мабуть шеремета та нелька писали, новосаду грамота - будівельний матеріал, лисички . шеремета - генерал, нелька золота ручка.
Андрій Показати IP 16 Липня 2014 13:02
.Значить не все чисто,коли стаття призвела до викиду численних емоцій.Ретельне розслідування,відкрите судове засідання і кожному по заслузі."Вор должен сидеть в тюрме".В.Высоцкий.
Анонім Показати IP 16 Липня 2014 14:19
Було добре, стало "краще"
спец переробнику Показати IP 16 Липня 2014 17:14
Де норма 1,8 взялася??? на заготовки обрізні.А те що туди(на цехи переробки,яким не мішалоб удосконалити переробку) возять різний хлам факт! Називають пиловником 2 чи 3 сорту,а фактично техдрова та ще й з них 20 відсотків підходить для переробки тільки на щепу.А пиловник йде туди куди потрібно,а виписується техдровами.ГНИЛА НЕКОНТРОЛЬВАНА СИСТЕМА.Потрібно продавати на корню,по матеріалам відводу,з подвійним контролем,але не за ціною попенної плати,а за аукціонною за мінусом середньої вартості розробки ділянки.На основі створяться лісозаготівельні бригади ,які будуть правильно розробляти них та продавати чи самі переробляти(як в більшості в нас воно є,тільки за іншою непрозорою схемою).Зрубані ділянки повинні здати згідно правил(з нарахуванням штафів за неправильну розробку(завишені пні,знищення підросту тощо..))Зробити як за кордоном в цивілізованих країнах!!!!!.А ще попридумували електронний облік,як подивишся плакати хочеться: воно вбільшості випадків не сходиться(діаметр,сорт,довжина,порода...),а скільки там геморою до того та після відправки(хто стикався той зрозуміє)-не доросли ми ще до такого,не може старий ровер із заміненим цепом стати новим.А ВОУЛМГ з таким штатом для чого???.....правильно - касу збирати(з лг,п-ців...)
порада Показати IP 16 Липня 2014 17:45
Шановні п.п. Мазурик та Шеремета! Уважно прочитайте і зробіть висновки,бо висновки будуть робити з Вами. Це найкраща дружня порада. Чим скоріше Ви це зробите, тим буде краще для Вас.
Цумань Показати IP 16 Липня 2014 21:13
Слухаєте , народ, кажуть шо Кватирко в Житомирі гол інженер ? Ото люстрація !!!! До чого так доживемось?
Сусід до Цумань Показати IP 16 Липня 2014 21:16
З тим шо накрав то не ісключено шо буде скоро в нашій управі в кріслі Колісника
професор О. Т. Вакін Показати IP 16 Липня 2014 22:41
Шановиний Василь Васильович не забувайте ШЕРЕМЕТА як дитина в дитячому садку, якщо за нею вчасно не приходять то вона йде грати в іншу пісочницю.
працівник В.Л. Показати IP 16 Липня 2014 23:56
спочатку писав коментарі погані, захищав систему і колег..., але сьогодні все зваживши, відверто і чесно скажу правду: " з не великими і незначними помилками , Ігор Семенюк таки правду написав про нашу систему: "порятунок мерця". Звичайно ми звикли до образ керівника і визнання його безпомилковості, і споглядання на його дорогі хоббі. Так ми такі і ми це визнаємо , але ж нам таку правду не говорив ніхто! І ми її боялись! Я вибачаюсь за брудні коментарі в адресу автора і прошу моїх колег мене підтримати. Друзі- це самий, що нена є Майдан, тільки в Лісовій галузі!!
Анонім до працівник В.Л. Показати IP 17 Липня 2014 16:24
тфу!!!
Народ! Показати IP 17 Липня 2014 00:13
БРАВО
Адекватна Показати IP 17 Липня 2014 13:52
Проаналізувавши все вищезазначене можна зробити наступні висновки: 1. Шановному Василю Васильовичу, було б дуже корисно нарешті вже почати виконувати свої посадові обовязки, а не копатися в діяльності попередника! Ну звичайно, оскільки, диктувати зміст запитів для прокуратури, здійснювати "скажені" перевірки в лісгоспах, неетично висловлювати з приводу діяльності попереднього керівництва потребує багато часу! Все пізнається у порівняннні! Тільки слабкі за духом люди так вчиняють! Для початку сам щось зроби, тільки лицеміриш, завзято звільняєш людей які працюють в галузі не 1 і не 2 роки, зі словами "твоя робота не потрібна", "я бачу на твоєму місці іншу людину" при цьому навіть не знаючи повного імені цих людей!!) Сто разів допоможи - забудуть! Один раз відмов - запамятають на все життя!!! Шановний Мазурик де вдячність??? в лісовій галузі, зокрема директором підприємства, з якого дива працював?!! Совісті в тебе немає!!! Займись справою, думай по державному, а не як бабуля під підїздом плітки збираєш і розповсюджуєш! Українська нація, що ж тут поробиш! - Шеремета - чемпіон по змаггях під назвою "підлість вперед"! - Поперецька - невдячна лицемірка"! Кожен буде відповідати за свої вчинки!
від працівника Показати IP 17 Липня 2014 16:27
погоджуюся 100%!!!!!!!!!!!!
Адекватний Показати IP 17 Липня 2014 18:11
Найбільша підлота в управління лісового господарства - нікчемний заступник шеремета. Цю розмазню як тільки міг, гнобив Колісник. І правильно робив, бо це не заступник, а ні риба, ні мясо. Зараз він вішає лапшу Мазурику. Всю "інформацію" Мазурик бере від нього, а це можна вважати, що від базарної баби. Тому йде на поводку і в усьому його слухає. Шеремета вважає, що взяв реванш, але прийде новий начальник і він в нього митиме вбиральню. За своїми якостями як керівника, він годиться лише на таку роботу.
Працівнику ВЛ Показати IP 17 Липня 2014 18:36
Тут мова повинна йти не про "порятунок мерця", а про серйозну "реанімацію" начальника і його заступника. Шеремета з тієї категорії людей, які навіть в глибокому віці залишаються при дитячому розумі. Тут пісня доспівана. А щодо Мазурика, то він не з того почав. Вирішення тих "проблем", за які він взявся з великим ентузіазмом, Колісник доручив би рядовому лісовому інженеру чи навіть сторожу. Немає кому людині підказати. "Нєт учітеля", - казав відомий актор, залишивши за місяць до дипломної роботи театральний вуз. Так і в управлінні лісового господарства. Я впевнений, що якщо мазурик протримається до осені і розбереться в усьому, то він вкаже шереметі на двері і викине йому через вікно його трудову книжку.
підсумково Показати IP 19 Липня 2014 21:01
хотів написати , розтолкувати , але прочитавши коменти і поспілкувавшись з керуючим складом Волиньлісу...... печально прийшов до висновку - " не на часі" , ні волі , ні духу , ні бажання , нічого в цих людях , окрім ідеї заради ідеї ( навіть , якщо вона утопічна). Працівникам Волиньлісу повезло, що їм дістався наш Волинський ліс по 25 грн за 1 м3 , уявіть їм падає з неба , а вони це все в ЗАД. Організація Волиньліс- це Совок. Одне питання : ви колись будете вчитись ? змінювати дурну- систему?
23 Показати IP 19 Липня 2014 22:34
ПРО ЩО МИ ГОВОРИМО...... З КИМ ГОВОРИТИ???? ВИ РОЗПЛЮЩТЕ ОЧІ ЛЮДИ..... ХТО ПРИЙШОВ...... ПРОЧКУ ТУРЯНСЬИХ КОЛІСНИК ВИГНАВ ІЗ СИСТЕМИ, БО БУЛО ЗА ЩО ..... І ЩО ........ ВОНА "ЯКА НІКОЛИ НІЧОГО НЕ БРАЛА І ЗАРАЗ НЕ БЕРЕ" ГЛАВБУХ УПРАВЛІННЯ НА 1,5 ТИС.ГРН. ЇЗДИТЬ З КОЛОК В ЛУЦЬК НА РОБОТУ, ВІН ЛІСНИЧИЙ КОЛКІВСЬКОГО ЛІСНИЦТВА ЯКОГО, НА ДРУГИЙ РОБОЧИЙ ДЕНЬ ЙОГО ДРУЖИНИ, ЛОВЛЯТЬ З ЛІВИМ ЛІСОМ..... КОМУ ЩО ГОВОРИТИ, ЩО ПОЯСНЮВАТИ????? ЧОМУ МАТЕРІАЛИ НЕ В ПРОКУРАТУРІ ДО СЬОГОДНІ????? СІРОЖА ІНФОРМУЙ ПРОКУРАТУРУ ЯК ТИ ВМІЄШ. ДААА..... ВАСЯ КОМАНДА "СУПЕР". КОЛИСЬ ПОВАЖАВ УПРАВЛІННЯ, А ЗАРАЗ ....... СМІХОТА. НАПИШІТЬ ЗАЯВИ "КОМАНДА ГОП" І ІДІТЬ САМІ НЕ МУЧТЕСЬ І КОГОСЬ НЕ МУЧТЕ.
Lis Показати IP 21 Липня 2014 08:41
З управління лісового та мисливського господарства - ні управлінців, ні лісівників, ні мисливців, ні господарників : лишились одні мазурики. Кода...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus