USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Любешівщина: народний депутат виконує обіцяне

31 Травня 2017 21:44
Відкриття дитячого майданчика, візит у дві сільські школи, проведення зустрічей із виборцями – і це лише півдня роботи народного депутата від 23-го виборчого округу, представниці «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Ірини Констанкевич, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

Головне в роботі виконання передвиборчих обіцянок

Мешканці села Дольськ давно мріяли про дитячий майданчик у своєму населеному пункті. І їхня мрія здійснилася. В неділю, напередодні Дня захисту дітей, в населеному пункті урочисто перерізали символічну червону стрічку на воротах до новенького дитячого майданчика.

«Ще під час передвиборчої кампанії, дізналася про те, що в селі Дольськ, Любешівського району, немає дитячого майданчика. Місцеві мешканці звернулися з ініціативою, щоб його побудувати, тож до цієї справи долучився благодійний фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» і на умовах співфінансування із громадою села облаштували ігровий майданчик для місцевих дітей», – розповідає народний депутат Ірина Констанкевич.

«Коли були збори громади, діти попросили Ірину Мирославівну побудувати дитячий майданчик. Нашій сільраді своїм коштом це було не під силу, – каже голова Дольської сільської ради Ігор Кузьмич. – Вона - єдиний народний депутат, який приїжджав до нас без охорони, проста у спілкуванні. Якби таких більше було, то впевнений, що швидше всі справи зрушувалися б з місця».

Малюки із самого ранку окупували дитячий майданчик та із захопленням радіють новим іграшковим спорудам. Із дитячою безпосередністю розповідають, що такі гойдалки та хатинки бачили в інших селах, і дуже хотіли, аби і їм таке побудували.

«В нашому селі раніше такого майданчика не було. В моїй родині 3 братів і двоє сестер. Будемо щодня сюди приходити», – радіє маленька Тетянка і біжить до гойдалок.

«Мені найбільше подобається хатинка баби Яги. Але ми разом з друзями будемо спускатися з гірки, кататися на гойдалках. Ми дуже чекали відкриття майданчика», –тішиться школяр Олексій.
«Дітки закінчили навчання, попереду літо і це прекрасно, що цю пору року ми розпочинаємо із такої приємної події: із втілення дитячої мрії, яку реалізували з фондом «Тільки разом», – сказала у вітальному слові Ірина Констанкевич. – Перед виборами, люди просили щоб не забувала і приїжджала до них, тому кожні свої вихідні проводжу на окрузі. Буду все робити для того, щоб виправдати сподівання своїх виборців. Хай Бог дає вам здоров’я, а мені сили, щоб ми разом працювали і будували нашу Україну».
В кожному селі схожі проблеми

Які плани роботи та що вже зроблено – про це розповідала нардеп у селі Підкормілля. Селяни прийшли в місцевий клуб, аби послухати депутата та поспілкуватися про свої проблеми. Звісно, що найгостріше постає питання сільських доріг, адже до їхнього села вже давно не доїжджає маршрутка.

«Автобус зовсім відмінили. О 7-ранку їде рівненська маршрутка і аж ввечері ще одна повертається сюди. Мені, бабці, щоб з’їздити в лікарню, довелося із самого ранечку йти на автобус, а потім півдня його чекати на зупинці в Любешові, – нарікає мешканка села 80-річна Антоніна Будько. – Хоч би в суботу пустили маршрутку – на базар з’їздити. Але ж нема нічого».
Народний депутат говорить: про цю проблему знає.

«Любешівський район єдиний, де не можуть знайти розв’язання цієї проблеми. В Ківерцівському люди перекрили дорогу, тож влада відразу знайшла перевізників і домовилася із ними. Запланую зустріч із керівництвом Любешівського району з цього приводу», – каже Ірина Констанкевич.
Крім маршрутного сполучення до села, люди просять дитячий майданчик. Кажуть: в Підкорміллі багато дітей. Є дитячий садочок, який відвідує 20 малюків та ще стільки ж виховують вдома батьки, адже місць у дошкільному навчальному закладі не вистачає.

«Просимо дитячий майданчик, бо нема як розрадити дитину, щоб малеча там гралася, з однолітками спілкувалася, розвивалася. А то що ж весь час біля хати бігає», – каже молода мама Віталіна Корець.

Нардеп пропонує створити ініціативну групу та звернутися до фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» із такою ідеєю.

Директор місцевої школи Станіслав Котюга розповідає: в його навчальному закладі бракує комп’ютерної техніки та проектора для навчання. Крім того, немає грошей на ремонт школи.

«Щодо комп’ютерів, то зробимо заявку на Міністерство освіти. Зараз формують велику оптову партію для придбання комп’ютерів. Тому цьогоріч ваша школа буде в цьому переліку. А щодо мультимедійного обладнання, спробуємо допомогти на умовах співфінансування, звернувшись у фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», – зазначає Ірина Констанкевич.

Селяни кажуть: такі зустрічі з народним депутатом дають їм розуміння того, що відбувається в державі, та надію. Надію на те, що їхні проблеми, які чомусь не заслуговують уваги кабінетних чиновників, але такі глобальні для них, матимуть вирішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 1 Червня 2017 10:16
Дитячий майданчик та маршрутки - це, звичайно, рівень народного депутата...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus