USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Любомльські угіддя одночасно віддали мисливцям і підприємцеві

20 Березня 2015 10:45
Волинські депутати віддали землю любомльським мисливцям і підприємцеві одночасно. Саме через некоректне рішення облради представники Любомльської райорганізації УТМР вийшли з протестом до стін облради.

Про це стало відомо під час засідання 34 чергової сесії облради сьогодні, 20 березня.

Нагадаємо, рішенням обласної ради у 2014 році мисливські угіддя, а саме Мосирське лісництво, Замлинське лісництво, Любомльське лісництво, надали в користування терміном на 25 років до 2039 року Любомльській райорганізації УТМР. Територія та площі мисливських угідь не змінювались – 93, 649 гектара.

Так, зі слів мітингувальників, - це колгоспні ліси, що були передані у ДП «Любомльський лісгосп» і на даний час в користуванні Любомльської райорганізації УТМР знаходяться землі площею 2, 755 гектара. Долю цих площ повторно розглядали під час обласної сесії. Їх планували віддати в користування ТзОВ «Вікінг», хоча 10 жовтня 2014 року на основі рішення Волинської обласної ради від 22 липня 2014 року був складений «Договір про умови ведення мисливського господарства» між Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства і Любомльським р/о УТМР в особі 482 членів.

Тож, мисливці і рибалки вважають, що таке рішення не досконало вивчили спеціалісти та керівництво окремих управлінь. Вони вважають, що його подали на розгляд з порушеннями норм чинного законодавства. Це і призвело до конфлікту між Любомльською УТМР (482 мисливця) та ТзОВ «Вікінг».

Отже, протестувальники просять обранців громади втрутитись у вирішенні конфлікту між названими структурами, що, на їх думку, захистить від порушення законодавства користувачів мисливських угідь та захистить права самих мисливців.

«Торік депутати обласної ради прийняли два рішення, які суперечать одне одному. Так, у липні вони виділили землю для УТМР, цю ж землю вони виділили у жовтні ПП «Вікінг». Виходить, що підприємець зараз оформляє документи на 2.8 гектара нашої землі. Ми хочемо, аби депутати відмінили своє рішення дати приватній особі нашу землю, чи внесли зміни у проект рішення, аби не відбулось посягання на нашу територію», - каже один з представників організації Олександр Мікульський.
По цьому питанню із депутатським запитом виступив Валентин Кошельник.

«До мене як до депутата звернувся колектив Любомльської організації УТМР через те, що одні й ті самі мисливські угіддя раніше віддали Любомльській УТМР, а потім – ТзОВ «Вікінг». Вони просять переглянути рішення облради», - звернувся він до колег.

Обранці громади такий запит підтримали. Сесійна зала вибухнула аплодисментами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus