USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

11 травня: події, факти, дні народження

11 Травня 2019 00:00
День народження 11 травня відзначає спортивний директор ФК «Волинь», депутат Волинської обласної ради Валентин Кошельник. Колеги, рідні та близькі вітають його та зичать бадьорості духу, амбітних планів, процвітання, нових досягнень, родинного тепла та злагоди!

Також день народження цього дня святкують головний тренер ФК «Волинь» Віктор Богатир, директор ТзОВ «Житлобуд-2» Леонід Стефанович та завідувачка відділу соціального захисту газети «Волинь-нова» Євгенія Сомова.
Віктор Богатир
Віктор Богатир
Леонід Стефанович
Леонід Стефанович


Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом та бажає непохитного здоров’я, удачі. Щоб усі негаразди та проблеми проходили повз, а в житті супроводжували тільки удача і гарний настрій!

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Цього дня 1939 року народився літературознавець, поет, доктор філологічних наук, професор Волинського державного університету імені Лесі Українки, завідувач лабораторії лесезнавства Олександр Рисак. З життя він пішов 29 жовтня 2003 року.

Наша хроніка:

Торік у Чемпіонат України з художньої гімнастики, який проходив у Луцьку, зібрав більше 300 учасниць.

Луцькі спортсмени перемогли на професійних змаганнях з ММА в Білорусі у 2017 році.

У 2016 на Волинь приїхала молода письменниця та перекладач Анна Багряна, уродженка Київщини, котра нині проживає в Болгарії.

У 2015 році цього дня День матері у Луцьку відзначився двома фестивалями, мистецьким дійством для матерів та вшануванням тих, хто виховав справжніх патріотів, які віддали життя за Україну.

Про чарівне перетворення луцького слоника читайте в матеріалі за 2014 рік. Тоді слоник, що вже багато років «живе» поблизу Палацу учнівської молоді в Луцьку, змінив колір.

Окрім того, цього дня центр Луцька «встелили» рушниками. Напис «Єдина Україна» та рушник єднання утворили під час фестивалю «Вишиті обереги єднання» в обласному центрі Волині.

Також у 2014 році в Луцьку на годину ожила історія. Як це було, читайте ТУТ.

Про винаходи, які випадково з'явилися у світі Волинські Новини писали у 2013 році.

Цього дня 2009 року у Луцьку встановили новий рекорд з допомогою вишитих рушників.

Народилися:

11 травня народилися англійська письменниця, авторка «Овода» Етель Войнич, англійська акторка, виконавиця ролей місіс Марпл за Агатою Крісті Маргарет Резерфорд, польський письменник та історик культури Ян Парандовський, іспанський художник-сюрреаліст Сальвадор Далі, грузинський та радянський кінорежисер, сценарист, актор Георгій Шенгелая («Мелодії Верійського кварталу», «Піросмані»), останній перший секретар ЦК ВЛКСМ Володимир Зюкін, український культуролог, політолог Тарас Возняк, український композитор і музичний продюсер грузинського походження Костянтин Меладзе.

Сталося:

868Китайський монах виготовив «Алмазну сутру». Це найдавніший точно датований друкований документ, який дійшов до наших днів

1907В Києві засновано Українське наукове товариство.

Воно засноване з ініціативи професора Михайла Грушевського за зразком Наукового Товариства імені Шевченка у Львові з метою організації наукової праці й її популяризації українською мовою. Товариство мало секції: історичну, філологічну, природничо-технічну; медичну і статистичну комісії.

Товариство видавало «Записки Українського Наукового Товариства», в яких з третього тому з'являлися тільки праці історичної і філологічної секцій; «Збірник» з працями інших секцій і Статистичної Комісії; тримісячний журнал «Україна» 1914 і 1917 років (1915 і 1916 вийшло 2 томи в Москві під назвою «Український Науковий збірник»).

У виданнях УНТ публіковано оригінальні праці й огляди, натомість лише рідко не опрацьовані джерельні матеріали.

По створенні Української Академії Наук діяльність УНТ зменшилася, а з 1921 воно увійшло до складу Української АН і його секції стали секціями відповідних відділів ВУАН.

1916Альберт Ейнштейн представив свою теорію відносності.

Загальна теорія відносності розширила область застосування постулатів спеціальної теорії відносності на неінерційні системи відліку, включивши в себе також теорію гравітації. Загальна теорія відносності ґрунтується на принципі еквівалентності й розглядає викривлення в просторі-часі. Теорія відкрила шлях до побудови теорії Всесвіту – космології.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus