USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Любов, краса та карпатський колорит: легендарна «Гуцулка Ксеня» причарувала лучан. Фото

12 Вересня 2021 12:45
Феєричне музичне дійство, яке відбулося 11 вересня у Волинському облмуздрамтеатрі, вразило глядачів масштабністю, динамічністю та живою музикою.

Мюзикл «Гуцулка Ксеня» від режисера-постановника, народного артиста України Ростислава Держипільського ґрунтується на однойменному творі далекого 1938 року. І якщо про нього знають, найімовірніше, лише шанувальники класичної музики, то пісня-танго «Гуцулка Ксеня» користується справжньою народною любов’ю. Донедавна її авторство залишалося під питанням, однак нині доведено – і оперу, і танго написав композитор Ярослав Барнич. Саме його непересічна особистість та музика, як відзначає Ростислав Держипільський, і є першоосновою успіху вистави.
Організатори виступу івент-агенція Tikhonov сoncert and event agency обіцяли глядачам яскраве шоу, поєднання технологій з українською автентикою, живу музику, і дотримали слова.
І йдеться не лише про костюми та елементи національного вбрання, окремі з яких, без перебільшення, унікальні – з авторської колекції Руслани Гончарук. Сама структура вистави, акторська гра, пісні, жива музика – з перших хвилин і до завершення (а мюзикл триває майже чотири години!) не відпускали увагу глядачів та змушували їх бурхливо реагувати на перипетії сюжету.
В основі мюзиклу – любовна історія братів, які емігрували до Америки. Нині ж один із них повертається у Ворохту, аби знайти молодому спадкоємцю мільйона доларів Ярославу (своєму небіжу) наречену – «свідому українку». І таку дівчину після тривалих пошуків знаходить. Це – Ксеня, яка усією душею любить рідні гори.
Динамічності та цікавості сюжету додають кілька ліній втраченого і знайденого кохання, фінансові інтереси персонажів, гуцульський колорит у костюмах і мові, величезна кількість жартів – частина з яких стосувалася сучасного життя. Наприклад, про необхідність дотримання соціальної дистанції під час чаркування з друзями та проблеми акторів у локдаун.
Відзначимо переконливу гру акторів, їхній артистизм та вокальні дані – недарма більшість з них заслужені і народні артисти України. І хоча у мюзиклі було багато яскравих персонажів, але улюбленцем глядачів, безперечно, став Іван Синиця – директор готелю у якому відбуваються дії та дядько Ксені.
Заслужений артист України Олексій Гнатковський, який і зіграв цю роль, імпровізував, жартував із глядачами, по-справжньому «запалював» – чого лише варті сцени зустрічі з колишнім однокласником Майклом, розмова з Ксенею під столом та ще багато-багато яскравих епізодів.
Після вистави своїми враженнями поділилася лучанка Оксана. Зізнається, що на показ пішла через ім’я головної героїні та добре знану у родині пісню. Каже, що чекала не зовсім такого, думала, що постановка буде «класичною», не такою динамічною. Однак побачене сподобалося. Дівчина вражена музичним супроводом, карпатською говіркою та гумором. А особливого щему та приємності перегляду додавала легендарна пісня, яка звучала у різному виконанні аж тричі.
Олександр ДУРМАНЕНКО
Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 12 Вересня 2021 15:28
Це було неймовірно!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus