USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Має четверо дітей і восьмеро онуків: у Волинській бригаді тероборони служить кухарка на псевдо Гуцулка Ксеня

13 Вересня 2023 08:08
Уважно вдивіться у цей погляд. Ви неодмінно побачите в ньому іскорку нашої майбутньої Перемоги! На фото – солдат медичної роти Волинської бригади тероборони пані Оксана, позивний «Гуцулка Ксеня».

Жінка родом із Львівщини, проте 37 років тому за направленням приїхала працювати на Волинь, де й зустріла свою долю – місцевого парубка Івана, пишуть у пресслужбі 100-ї бригади тероборони.

В Оксани Володимирівни четверо дітей і восьмеро онуків («дев’яте в дорозі»)! Поки найменшій онучці Олівії 14 вересня виповниться два місяці – вона з’явилася на світ, коли бабуся вже стала до лав ЗСУ:

«Побачила в телефоні оголошення, що у Волинській бригаді тероборони формується медична рота – потрібні лікарі, медсестри, водії, кухарі. Я за освітою агроном-плодоовочівник, все життя працювала агрономом, головним бухгалтером в сільраді, була директором комунального підприємства. Але їсти готувати вмію і люблю. Влітку мене часто запрошували сезонним кухарем на бази відпочину на Шацьких озерах – доводилося готувати на кількасот людей! От і подумала: то наші хлопці на Сході не матимуть чого смачно попоїсти, а я вдома сидітиму – не буде цього!» – каже жінка.

Читати ще: Бойовий медик на псевдо Багіра з чоловіком та котом несуть службу у Волинській бригаді тероборони

Медичну комісію у військкоматі пані Оксана проходила таємно від родини – правду ж сказала перед самісіньким від’їздом на Схід.

«Дітей я вже вигодувала, про онуків дбають їхні батьки, а мій Іван Іванович і сам доволі непогано вміє готувати – до Перемоги з голоду точно не помре», – жартує Оксана Володимирівна.

Разом із кількома колегами-кухарями Гуцулка Ксеня забезпечує смачними сніданками, обідами та вечерями і особовий склад медичної роти, і бійців, які лікуються в тамтешньому стаціонарі.

Читати ще: Кухар волинської бригади тероборони, який годував президентів, розповів про особливості харчування військових

Подейкують, що ще такого не було, аби боєць за тиждень лікування не набрав кіло, або й півтора ваги! – А як же ж інакше – коли в меню для хворих і «відбивна зі свинини з помідорами під сиром», і «шашлик курячий на шпажці», і «борщ червоний з пампушками», не кажучи вже про смажену свіжу рибу та налисники і вареники з різними начинками!

«Пані Оксано, а що приготуєте на «обід Перемоги?» – жартома цікавимося в Гуцулки Ксені.

«Запечемо порося! Або й кілька поросят! Ще не знаю, де ми їх тут візьмемо – але точно запечемо!», – відповідає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus