USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.72 9.90

21 століття може виявитися останнім для людства, — ООН

12 Жовтня 2020 23:09
Людство може не дожити до наступного століття, якщо вже зараз не почати боротися з глобальним потеплінням на планеті.

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, повідомляє Кореспондент.

«Якщо ми не почнемо діяти прямо зараз, нинішнє століття може виявитися останнім для людства», – сказав Гутерреш.

Він нагадав, що, за даними вчених, необхідно утримати підвищення глобальної температури на рівні півтора градусів за шкалою Цельсія. Однак, незважаючи на рекомендації кліматологів, поки це завдання не виконується.

«Мільярди людей в усьому світі вже страждають від нашої бездіяльності. Через залежність від викопного палива, яка вкоренилася, ми тупцюємо на місці. Глобальні кліматичні зміни викликають безпрецедентні лісові пожежі, інтенсивні і часті циклони, повені, посухи та інші екстремальні погодні явища», – додав генсек ООН.

За словами Гутерреша, від кліматичної кризи не застрахована жодна країна світу. При цьому в кожній державі найбільше страждають найбідніші і найбільш вразливі верстви населення, які найменше причетні до виникнення проблеми зміни клімату.

«В останні 25 років на частку найбагатших 10% населення світу припадало більше половини викидів вуглецю в атмосферу, а на частку найбідніших 50% – всього сім відсотків. Ми все ще можемо побудувати безпечний, справедливий і більш стійкий світ, але діяти треба швидко» , – сказав він.

Антоніу Гутерреш закликав уряди і все міжнародне співтовариство взяти на озброєння простий план, який базується на таких принципах:

– пріоритетні інвестиції в «зелені» робочі місця;

– відмова від підтримки галузей промисловості, що забруднюють навколишнє середовище;

– припинення субсидування підприємств, які займаються видобутком і переробкою викопного палива;

– облік кліматичних ризиків під час прийняття будь-яких фінансових і політичних рішень;

– глобальна співпраця в дусі взаємодопомоги і солідарності.

– допомога державам, які опинилися внизу у боротьбі за здоровий клімат на планеті.

Гутерреш наголосив, що цього плану дій вже дотримуються тисячі компаній, міст, регіонів, університетів і приватних інвесторів, які взяли на себе зобов’язання до 2050 року скоротити викиди в атмосферу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Свідок Показати IP 13 Жовтня 2020 04:20
Для України це точно.
Вятрові4 Показати IP 13 Жовтня 2020 07:50
Виживуть знову лише українці.
Лучанин до Вятрові4 Показати IP 13 Жовтня 2020 09:32
Неправда. Залишаться найперше цигани, а по-друге євреї. Бо одні вже зараз живуть у екстремальних побутових умовах, а інші завжди вміли пристосуватись і нормально жити.
скептик до Лучанин Показати IP 13 Жовтня 2020 12:00
виживуть папуаси в джунглях і ті хто звик жити в горах. вони від цивілізації не залежать ніяк
К.лучанин Показати IP 13 Жовтня 2020 16:13
Це означає що вугільна галузь в Україні припинить своє існування. 10-а шахта в яку вбухалли сотні мільйонів гривень і для запуску треба ще майже міліард не буде запущена. Альтернативою будуть інші джерела енергії ! Для бідних українців , яких просто винищують щоб звільнити територію ,вижити стає майже неможливим. Як сказав один відомий в Україні чоловік - " у нас дуже гарна країна , хороша земля, природа, клімат, тільки дуракам дісталась..." Тут нічого додати .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus