USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.62 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Люди самоорганізовуються та допомагають одне одному: як на Волині працюють пункти незламності

25 Листопада 2022 10:15
Мобільні пункти незламності ДСНС Волині працюють цілодобово – за добу до них по допомогу звернулися понад 800 осіб, до пожежно-рятувальних підрозділів – майже дві сотні.

Волинські рятувальники забезпечують функціонування 10 мобільних пунктів незламності (наметів), що встановлені для якнайшвидшої та ефективної допомоги громадянам, повідомляють в ГУ ДСНС.

Зокрема у Луцьку вчора розпочали діяльність додаткові два пункти – на проспекті Відродження (біля ліцею №23) та на бульварі Дружби Народів біля (ЖКП №2), у Ковелі відкрито пункт незламності у районі «Сільмашу» (біля 11 садочка).

Дорослі громадяни та молодь здебільшого підзаряджають електронні засоби зв’язку – струм вироблять генератори, що їх встановили рятувальники. Багато хто приносить подовжувачі з собою – люди самоорганізовуються і допомагають таким чином одне одному.
Читати ще: На Волині зігрітися й підзарядити гаджети можна буде в будь-якому відділку поліції

У наметах тепло – працюють обігрівачі або теплові пушки, можна випити чаю чи кави.
Там встановлено вогнегасники та засоби надання медичної допомоги, розповсюджено листівки з правил безпеки та порядку дій на випадок зникнення електропостачання, водопостачання, зникнення зв’язку тощо.
Найменші відвідувачі мають можливість погратися м’якими іграшками «Тигреня-рятувальник», а підлітки з цікавістю знайомляться з пожежно-рятувальним обладнанням спеціальної техніки служби 101.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ольга Показати IP 25 Листопада 2022 10:52
Пункти обігріву. Пункти незламності -на передовій. Це наші воїни незламні!
Анонім до Ольга Показати IP 25 Листопада 2022 14:11
Якщо зламаються в тилу, на фронті довго не протримаються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus